TOPP TI: Sindre Bjerkestrand Haugsvær (Ryska Posten) ble nummer åtte på åpningsetappen av 2.2-rittet Baltyk Karkonosze Tour. Foto: Magnus Eid.

Haugsvær topp ti i Polen

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 22.05.19 19:45

Del på    

Flere gode norske prestasjoner i Baltyk Karkonosze Tour.

(procycling.no): Onsdag gikk første etappe av UCI-rittet Baltyk Karkonosze Tour. 2.2-rittet går over fem dager, og det er to norske lag til start.

Oslofjord Cycling Team og Sandnes SK kjører rittet, mens svenske Ryska Posten Racing Team kjører med nordmennene Sindre Bjerkestrand Haugsvær og Joachim Strindin på laget.

Bjerkestrand Haugsvær markerte seg i finalen av den første etappen. Den flate etappen endte i en kaotisk massespurt etter avsluttende runder, og der sikret Hero-rytteren en solid åttendeplass.

Ken Levi Eikeland (Oslofjord Cycling Team) ble nummer tolv, selv etter å ha vært med i dagens brudd på starten av etappen. Der sikret han seg også to bonussekunder, noe som gjør at han har plassert seg oppe på sjetteplass i sammendraget.

Martin Fatnes ble Sandnes’ beste rytter på en fjortendeplass.

Bjerkestrand Haugsvær er greit fornøyd med åpningen av rittet, et ritt han har gode minner fra.

– Dette er faktisk fjerde året på rad jeg sykler dette rittet, og det er veldig kult å være tilbake, spesielt etter at jeg vant poengtrøyen her i fjor. Målet i år er topplasseringer på etapper, og vi føler vi fikk en grei start med åttendeplass i dag. Det var en veldig teknisk og vanskelig finale med tre runder av 3.5 kilometer med masse svinger, men hele laget overlevde etappen og vi gleder oss til fortsettelsen.