FOTO: David Ramos/Getty Images

Hat-trick for Groenewegen i Dunkerque

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 16.05.19 16:25

Del på    

Grøndahl Jansen delaktig da nederlenderen tok ny seier.

(procycling.no): I kjølvannet av enda et velorganisert opptrekk kunne Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) juble for sin tredje etappeseier i årets Dunkerque 4-dagers torsdag.

Ledet frem av blant andre Amund Grøndahl Jansen, Mike Teunissen og Tony Martin, spurtet nederlenderen inn til sin tredje strake triumf på oppløpet i Compiègne, der Marc Sarreau (Groupama-FDJ) og Christophe Laporte (Cofidis) ble ettertrykkelig henvist til de to nederste plassene på podiet.

Jumbo-Visma var det førende laget på etappen. Et tidlig brudd med Jens Keukeliere (Lotto Soudal), Elmar Reinders (Roompot-Charles), Anthony Turgis (Total Direct Energie), Nicholas Baldo (St Michel-Auber93) og Dries De Bondt (Corendon-Circus) ble kontrollert og senere innhentet da rittet dro seg til mot en massespurt.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Inn på siste kilometer var Jumbo-Visma stadig i front da feltet suste over brosteinsbelagte gater i startbyen til Paris-Roubaix. 25-åringen lyste opp oppløpet i sin røde ledertrøye og signerte av et feilfritt opptrekk med sesongens åttende seier.

– I dag var opptrekket helt perfekt. Laget gjorde en god jobb og holdt kontrollen gjennom hele dagen. Vi tok inititativ på de siste kilometerne, sier Groenewegen.

– Det var litt tricky på slutten, spesielt med all brosteinen og de siste svingene. Amund og Mike stater spurten perfekt og jeg kunne avslutte jobben. Det var et langt opptrekk og jeg er glad for at jeg var i stand til å vinne og gi laget belønningen det fortjente.

– Det var en herlig spurt. Dette er en bekreftelse på at vi er på rett spor med tanke på Tour de France, sier Groenewegen – som vant to etapper i touren i fjor, da også med Grøndahl Jansen i opptrekket sitt.

Grøndahl Jansen spurtet inn til en 13.plass etter at opptrekksjobben var ferdig. Nordmannen klatret dermed tre plasser på sammenlagtlisten og ligger dermed pent plassert som nummer 15 før rittets tre siste etapper. Grøndahl Jansen er 30 sekunder bak sin ledende lagkamerat og kan få med seg et toppresultat hvis han presterer på de to avgjørende etappene som kommer de to neste dagene.

 

 

Tagget med: ,

Les også disse