BRENNHET: Julian Alaphilippe på podiet etter lørdagens seier i Milano-Sanremo. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

– Han kan vinne alt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 25.03.19 07:25

Del på    

Quick Step-sjefen tror det er bare et ritt Alaphilippe ikke kan vinne.

(procycling.no): Det var med en blanding av vantro og vill begeistring at Julian Alaphilippe kunne juble for seier på Via Roma, etter en sedvanlig heseblesende finale i Milano-Sanremo lørdag.

Med sin første seier i et monument, tok den allsidige franskmannen til Deceuninck-Quick Step enda et nytt steg oppover i sin karriereutvikling, etter en fremragende 2018-sesong som så ”Loulou” vinne Fleche Wallonne, klatretrøya i Tour de France og Clasica San Sebastian.

Alaphilippes belgiske sjef, Patrick Lefevere, lot seg selvsagt begeistre, men ikke nødvendigvis overraske over sin elevs store seier i Sanremo. Lefevere kjenner Alaphilippe som en rytter med få begrensninger. 64-åringen avslører at det er vanskelig å velge hvilke ritt den mangslungne rytteren skal satse på.

ANNONSE: Sikre deg full tilgang til årets sykkelsesong med Eurosport Player. Få tilgang her!

– Det er ikke lett å velge. Julian vinner Milano-Sanremo, han hevder seg i ardennerklassikerne, og han vant klatretrøya i Tour de France i fjor, sier Lefevere til Sporza.

– Jeg tror de eneste rittet som ikke er for ham, er Paris-Roubaix. Rett og slett fordi han er for lett. Men helt sikker er jeg ikke.

Alaphilippe signerte av med seier på Via Roma etter et sterk lagarbeid fra Quick-Step. Zdenek Stybar og Philippe Gilbert ga franskmannen en nydelig posisjon helt fremme inn i Poggio og bidro til en høyt tempo over den svært så avgjørende bakken.

Alaphilippe viste seg til slutt sterkest i en spurt med ni andre ryttere, deriblant raske herrer som Peter Sagan og Alejandro Valverde. Alaphilippes største klassiker-seier i karrieren var også hans sjuende denne sesongen allerede.

– At han var sterk, visste vi godt. Men det utrolige er at han gjør fremskritt hvert eneste år. At Julian vinner massespurt i Tirreno, det er en overraskelse. Men det er ingen overraskelse at han vinner i Sanremo, der han slår de aller sterkeste, sier Lefevere videre.

Klassikerne

Deceuninck-Quick Step vant hele 73 ritt i 2018. Det belgiske WorldTour-laget står allerede med 19 så langt i 2019. Med seier i Strade Bianche (Alaphilippe), Omloop Het Nieuwsblad (Stybar), og Kuurne-Brussel-Kuurne (Bob Jungels) i tillegg til Milano-Sanremo, har laget utvilsomt fått en strålende start på klassikerne idet E3 BinckBank og Gent-Wevelgem står for tur denne helgen.

– Vinner vi Milano-Sanremo, er de andre lagene nødt til å steppe opp og ta initiativet, har jeg alltid sagt. Nå kan vi kjøre med lave skuldre og det skal vi gjøre nå, avslutter Lefevere.

De Panne (starter onsdag) E3 (fredag) og Gent-Wevelgem (søndag) går direkte på Eurosport og Eurosport Player. Få tilgang her!

Tagget med: ,

Les også disse