NY VELT: Kristoffer Halvorsen måtte smake asfalten på ny denne sesongen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Halvorsen usikker på skadeomfang etter velt i Hammer Series

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.05.18 19:20

Del på    

– Jeg kjørte rett i fortauskanten, sier Halvorsen. Se klipp!

STAVANGER (procycling.no): Før siste dag lå Team Sky og Kristoffer Halvorsen på skuddavstand av seier i Hammer Series Stavanger, men den avsluttende lagtempokonkurransen gikk ikke etter planen for det britiske laget og dets norske spurtalent.

Allerede på første runde gikk det galt for Team Sky, som krasjet på vei ut av rundkjøring. Anført av Owain Doull holdt laget for høy fart ut av rundkjøringen. Doull måtte klikke ut av pedalen, men kunne ikke unngå fortauskanten og tok med seg resten av laget i fallet.

Mens fire av rytterne fortsatte mot mål, syklet Halvorsen rett til lagbussen. «Doffen» hadde ingen store, synlige skader, men klaget over en vond skulder. Etter noen enkle undersøkelser var det en lettere rystet, men fattet Halvorsen som møtte pressen.

– Det går bra. Har ganske vondt i skulderen. Har sjekket på bussen, tror ikke den er brekt. Så får vi se om den må undersøkes mer senere, sier Halvorsen til procycling.no og TV 2.

– Jeg har ganske vondt nå. Vi har gjort en del tester der inne, og det så greit ut. Det kan være en muskel eller noe, men jeg klarer ikke å bevege den så mye. Sykkelen var ødelagt uansett, så det var ikke noe vits å sykle videre, sier Halvorsen – som reiser hjem til Kristiansand søndag og tar eventuelt en scann av skulderen i morgen mandag.

– Vi kommer for fort inn i en rundkjøring. Jeg ser de foran meg ikke klarer å ta svingen, og da klarer ikke jeg det heller. Jeg kjører rett i fortauskanten og faller. Jeg har egentlig ganske vondt i skulderen, mye vondere enn da jeg knakk hånden. Så jeg var ganske sikkert på at noe var knekt, vi får se hva vi gjør fremover.

Trøblete vårsesong

Halvorsens velt kommer ikke lenge etter at Team Sky-rytteren gikk i bakken under en hektisk spurt i på åpningstappen i Tour des Fjords. Team Sky-debuten i januar endte dessuten ille for kristiansanderen som på oppløpet i People’s Choice Classic ble presset inn mot gjerdet og avsluttet det australske kriteriumsrittet med å smake asfalten – et ublidt møte som endte i et håndbrudd.

Etter en lengre skadeperiode var Halvorsen omsider tilbake i aksjon med en oppmuntrende fjerdeplass på den 2. etappen i Abu Dhabi Tour i februar. Han snuste på seier i Handzame Classic hvor han endte på andreplass. Men på 2.etappe av Tour of Yorkshire var uhellet ute igjen da nordmannen krasjet 50 kilometer inne på etappen til Ilkley.

Med konsekvensen av søndagens velt ennå ikke kjent er det usikkert hvilket ritt som ble det neste for Halvorsen.

 

Tagget med: , ,

Les også disse