MISTET KONTAKTEN: Med halvannen kilometer igjen ble Kristoffer Halvorsen (nummer 37) liggende alene igjen i feltet, mens Sky tok føringen. Skjermdump: Eurosport Player

Halvorsen klarte ikke å følge Sky-toget

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 16.09.18 21:46

Del på    

19. plass i Coppa Bernocchi for nordmannen.

Med to kilometer igjen så det meget lyst ut for Kristoffer Halvorsen. Som én av de beste spurterne i feltet, hadde han gode muligheter til å ta sin første seier for Team Sky i Coppa Bernocchi.

Det britiske laget kom framover med fire mann foran Halvorsen med halvannen kilometer igjen, men nordmannen klarte ikke å være med på opptrekket.

– Var det beina det stod på, eller ble du stengt?

– Jeg var bra i dag. Bomma bare helt på slutten og alt ble bare tull, skriver Halvorsen i en SMS til procycling.no.

Halvorsen syklet inn til en 19. plass og ristet tydelig på hodet i frustrasjon over mållinja, etter at han ble sperret inne langs reklameskiltene på de siste hundre meterne. Da var sørlendingen uansett i en for dårlig posisjon til å kunne kjempe om seieren.

Dermed var det Leonardo Basso som fikk sjansen i spurten for Team Sky. Italieneren gjorde en god spurt, men verken han eller noen andre i feltet kunne gjøre noe da Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) åpnet spurten. Han var fullstendig overlegen og vant med tre-fire sykkellengder ned til Manuel Belletti (Androni Giocattoli-Sidermec).

For Halvorsen blir det ytterligere to ritt i Italia, før han avslutter sesongen med Tour of Guangxi i midten av oktober.