FOTO: Skjermdump med tillatelse fra Eurosport

Halvorsen hindret i dramatisk velt på oppløpet

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 20.03.19 17:19

Del på    

Cees Bol vant den belgiske semi-klassikeren Nokere Koerse. Se video!

(procycling.no): Cees Bol (Sunweb) spurtet inn til seier i det belgiske brosteinsrittet Nokere Koerse onsdag. Nederlenderen tok seieren foran tyske Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) og belgiske Jasper Philipsen (UAE) etter det som var en dramatisk avslutning på brosteinsoppløpet Nokereberg.

Kristoffer Halvorsen (Team Sky) var posisjonert til å spurte, men ble hindret av en stygg velt før de siste 500 meterne og måtte bremse.

Halvorsen krysset målstreken på en 67.plass, mens Sondre Holst Enger (ICA) fullførte i en gruppe over tre minutter etter vinneren.

Blant de involvert i velten på oppløpet var Bols lagkamerat Max Walscheid og kross-verdensmesteren Mathieu van der Poel (Corendon-Circus).

ANNONSE: Video via Eurosport.  Skaff deg tilgang her!

Etter en rask åpning av rittet kom det omsider seg et brudd av gårde. Kvintetten Yoann Offredo (Wanty), David Boucher (Tarteletto), Otto Vergaerde (Corendon), Axel Journiaux (Direct Energie) og Mattia Viel (Androni) rev seg løs, og hadde etter en god time et forsprang på seks minutter.

Hjemmelaget Deceuninck-Quick Step var også godt synlige i front gjennom store deler av dagen, hvilket var det tryggeste stedet å være på de smale veiene i Øst-Flandern. Angelo Tulik (Direct Energie), Stan Dewulf (Lotto Soudal), Owain Doull (Team Sky) og Nathan Haas (Katusha) var bare noen av rytterne som veltet i løpet av det 195 km lange rittet.

Med 24 kilometer igjen var det tidlige bruddet historie. Regrupperingen banet vei for nye angrep og et kort opphold i front for duoen Clément Carisey (Israel Cycling Academy) og Clément Russo. Men med lite vind og tørre veier var det ikke overraskende at kampen om seieren skulle utspille seg fra en ganske stor gruppe.

Cees Bol tar seieren i Nokere Koerse. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Finalen dro seg til med et angrep fra Marco Canola (Nippo Cini Fantini Faizané), men italieneren skulle også smake asfalten da han skled ved en fortauskant.

Quick-Step, CCC og Team Sunweb knivet om posisjonene i front av feltet inn mot det slake oppløpet på Nokereberg. Med 500 meter igjen gikk det en velt langt fremme, og kun et 20 talls ryttere skulle spurte om seieren.

ANNONSE: Lørdagens Milano-Sanremo ser du ekslusivt på Eurosport og Eurosport Player. Skaff deg tilgang her!

Saken oppdateres!

Tagget med: , ,

Les også disse