KLAR FOR UNO-X: Kristoffer Halvorsen har avsluttet kontrakten med EF Pro Cycling. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Halvorsen bryter ut av EF Pro Cycling-avtale

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 16.10.20 12:38

Del på    

Karrieren fortsetter i stedet hos Uno-X Pro Cycling.

(procycling.no): Tidligere i høst meldte TV 2 Sporten at en overgang til Uno-X Pro Cycling lå i kortene for Kristoffer Halvorsen.

Fredag meldte det norske Pro Teamet selv via Twitter at sørlendingen hadde blitt lagt til i deres 2021-stall.

Les også: – Vi får se hva som skjer neste år

«Doffen» fortalte procycling.no tidligere i år at han hadde vært litt deprimert da COVID-19 slukte den internasjonale sykkelsesongen rett før han selv mente han var i praktslag foran utfordringer som Milano-Sanremo og Giro d’Italia.

I høst har han ikke kjørt ritt for EF Pro Cycling, og TV 2 har meldt at det har pågått forhandlinger mellom agent Joona Laukka og det amerikanske laget om å avslutte arbeidsforholdet. Det problemene er nå ryddet av veien, og 24-åringen blir nå å se i Uno-X Pro Cycling de neste to sesongene.

– Vi henter ham fordi han vil tilføre en enorm spisskompetanse. Vi tror vårt system er riktig for Kristoffer i den fasen av karrieren han er inne i nå. Og han har selv ytret et sterkt ønske om å sykle her, sier sykkelsjef i Uno-X, Jens Haugland, til TV 2.

I forrige uke varslet Halvorsen at han var fullt motivert for å slå tilbake neste sesong:

– Jeg føler det største problemet har vært at jeg har fått en del opphold i karrieren min, og det har kanskje gjort at jeg har stagnert litt. Du blir ikke en god rytter av å få sånne pauser. Det viktig å ha kontinuitet på ting, og for meg er det viktig å være med der framme og kjempe for å vinne rittene jeg har lyst til. Jeg takler det ikke så bra når jeg ikke har noen klar plan på hvor jeg skal sykle løp. Jeg må lære av det og, og bli bedre på det. Men jeg har gjenfunnet motivasjonen min og er fast bestemt på å slå tilbake neste sesong, uttalte han til procycling.no.