VIL VINNET RITT IGJEN: Avslutningen av Tour of Norway i 2019 ble en stor opptur for Kristoffer Halvorsen, men 2020 har ikke stått til forventningene. Nå kan det ende med lagbytte for sørlendingen. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Vurderer lagbytte: – Vi får se hva som skjer neste år

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 6.10.20 16:52

Del på    

Har tatt lønnskutt på 40 prosent i inneværende år.

(procycling.no): Kristoffer Halvorsen og EF Pro Cycling Team har blitt enige om at 24-åringen ikke blir å se i aksjon i ritt ut denne sesongen.

– De har sagt at hvis jeg føler meg klar til å kjøre ritt igjen, så kan jeg det. Hvis ikke fokuserer vi heller mot neste sesong, sier Halvorsen til procycling.no.

Les også: «Doffen» dropper NM etter noen tunge måneder

Nå har han falt ned på at han skrur treninga over på vintermodus, og heller setter fokus mot 2021-sesongen.

– Hvorfor har du valgt det?

– For det første er det ikke så mange ritt igjen. Det er vueltaen og noen andre WorldTour-ritt. Det er ikke vits å stille til start der om man ikke 100 prosent i form. Da er det heller bedre å bruke god tid på å bygge seg opp i påvente av den neste, sier Halvorsen til procycling.no.

Sørlendingen sier at arbeidsgiveren har oppført seg eksemplarisk etter at han slet med motivasjonen tidligere i sommer da COVID-19-pandemien stengte ned det aller meste av aktiv idrett.

Ifølge TV 2 Sporten kan det gå imot at han og EF Pro Cycling skiller lag neste sesong. TV-kanalen melder at Uno-X Pro Cycling Team kan bli neste stoppested.

Godtok lønnskutt som EF-rytter

Overfor procyclig.no fastholder han at «det ikke er så mye han kan si om det nå», og henviser i stedet til arbeidsgiveren sin.

I sommer godtok Halvorsen og resten av ryttergruppa et kutt i lønna på 40 prosent som en konsekvens av inntektssvikt i utdanningsselskapet. Lønnskuttet ble innført hos alle ansatte i selskapet og sendte dermed også ballen videre til rytterne.

I høst har det også blitt klart at Michael Woods og Daniel Martínez fortsetter karrieren utenfor mannskapet Jonathan Vaughters styrer. Begge satt på kontrakter med utløp senere enn 2020-sesongen.

Ifølge Halvorsen har han ikke fått beskjed om at satsinga skal reduseres neste år, men lønnskuttet gjelder ut året.

– Jeg har hørt at laget fortsetter neste år. Jeg er veldig glad for at vi har et såpass stort selskap som sponsor. De har vært igjennom noen kriser før. Det som er litt spesielt er at det også er de som eier laget. Det betyr jo at de må betale ut ganske store summer i lønn til ryttere og støtteapparat.

– Har du på noe punkt i løpet av sesongen lurt på om du skulle avslutte sykkelkarrieren?

– Det har egentlig aldri vært noe tema. Jeg vet hvor bra sykkel-livet er, og hvor mye jeg trives med det. Det var mer at jeg hadde en tung periode. Jeg brukte tid på å komme meg igjennom det, og var kanskje litt deprimert da alt av ritt stanset opp. Men det var aldri noe tema at jeg skulle gi meg som syklist, fastholder han.

Føler han har stagnert litt

Halvorsen satte seg for to uker siden ned med trener Kai Lexberg og satte opp en plan for hvordan han skal få karrieren på fote igjen.

Nå har COVID-19-pandemien gitt ham en ufrivillig lang pause for toppidretten helt siden Kuurne-Brussel-Kuurne den 1. mars.

– Jeg føler det største problemet har vært at jeg har fått en del opphold i karrieren min, og det har kanskje gjort at jeg har stagnert litt. Du blir ikke en god rytter av å få sånne pauser. Det viktig å ha kontinuitet på ting, og for meg er det viktig å være med der framme og kjempe for å vinne rittene jeg har lyst til. Jeg takler det ikke så bra når jeg ikke har noen klar plan på hvor jeg skal sykle løp. Jeg må lære av det og, og bli bedre på det. Men jeg har gjenfunnet motivasjonen min og er fast bestemt på å slå tilbake neste sesong, sier han.

Etter to år hos Team Ineos, skulle han denne våren slippes løs i ritt som Milano-Sanremo og Giro d’Italia av. Det ble det ingenting av, og nå står i stedet giroen på som bakgrunnsstøy mens han hviler ut i leiligheten i Kristiansand i etterkant av en treningsøkt.

«Doffen» er klar på at han trenger en full nullstilling etter en tøff periode både på og av sykkelen. Kanskje munner det også ut i lagbytte.