GOD SESONGSTART: Mot tøff motstand kjørte Krister Hagen meget bra. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Hagen takket nei til andre norske lag

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 21.09.16 14:20

Del på    

- Jeg blir i Coop-Øster Hus i ett år til.

(procycling.no): I vårsesongen var Krister Hagens navn et sedvanlig syn i toppsjiktet av resultatlistene.

Volta ao Alentejo, Limburg Classic, Himmerland rundt, Ringerike Grand Prix og Tour de Gironde var ritt han gjøv løs på med stor grad av angrepsvilje og nærmest en umettelig appetitt.

Riktig nok uteble den forløsende seieren for «Kannibalen fra Coop-Øster Hus», men landslagssjef Stig Kristiansen uttalte i går at Hagen i denne perioden var blant de ni rytterne han så for seg å ta med til VM i Qatar.

– Det er kjempegøy å høre det. Jeg kjørte veldig bra i år, og hadde kanskje også fortjent den plassen da. Selv om det nok kunne passet meg med hardkjør og litt sidevind, arrangeres ikke VM på slutten av året. I høst har jeg ikke vært på mitt høyeste nivå, og det er der man må være om man skal kunne bidra i Qatar, sier Krister Hagen til procycling.no.

Kunne blitt Uno-X-kaptein

De gode prestasjonene har ikke gått upåaktet hen i sykkel-Norge. Flere norske kontinentallag, deriblant Uno-X Hydrogen Development Team, har kommet med tilbud 27-åringen var nødt til å ta betenkningstid før han kunne svare på.

– Jeg bestemte meg vel i slutten av forrige uke at jeg skulle blir værende i Coop-Østerhus. Jeg har skrevet ny kontrakt her, og det eneste som kan endre på det, er om det skulle dukke opp et profftilbud senere i høst.

– Hva kan du si om interessen fra Uno-X-laget?

– Jeg synes det er kjempespennende det de holder på med der. Jeg har hatt god dialog med Leonard Snoeks (sportsdirektør, vår anm.) og vurderte det sterkt. Det hadde vært spennende for meg å sykle på et lag som stort sett skal bestå av yngre ryttere. De har seriøse folk rundt laget og en sponsor som mener alvor, sier Hagen.

Stanset av sykdom i Tour des Fjords

Snoeks & Co. må dermed se andre steder i håp om å hente inn en rutinert ledestjerne for talentlaget.

Hagen er ingen unggutt lenger, og har innsett at muligheten til å bli proff snevrer seg inn jo eldre man blir.

Neste sesong skal han jobbe enda tettere sammen med Stein Ørn og målet er at sørlendingen skal følge i fotsporene til Sven Erik Bystrøm og Fredrik Strand Galta.

– Hvordan vurderer du selv årets sesong; hva var bra og hva var mindre bra?

– Jeg er fornøyd med vårsesongen. Kommer jeg meg opp på det nivået igjen, og kanskje enda litt høyere, så mener jeg det fortsatt er muligheter for å få en proffkontrakt. I Coop-Øster Hus er også opplegget godt nok til at jeg kan klare det. Jeg slet litt i starten av høstsesongen, men følte meg bra igjen foran Tour des Fjords. Jeg var litt syk i forkant, men trodde at jeg var på bedringens vei, sier Hagen som endte opp med å stå av den 2. etappen.

– Er det litt surt at Truls Engen Korsæth tok innersvingen på deg i kampen om VM-plassen?

– Truls har syklet bra i det siste, og er sterk som en okse. Jeg syklet kermesseritt mot ham i forigårs, og han virket bunnsolid. Det var nok et fornuftig laguttak. Jeg synes jeg har syklet helt greit den siste tiden, selv også. Jeg ble nummer fem i East Bohemia Tour sammenlagt, og tror jeg er på vei opp igjen nå.

PS: Krister Hagen avslutter sesongen med pro-kermesse i morgen og Gooikse Pijl på søndag.

Tagget med: , , ,

Les også disse