NYTT TOPPRESULTALT: Carl Fredrik Hagen kjempet om seier i Beliga. Her avbildet under Tour de Alsace. Foto: Tour Alsace.

Hagen med toppresultat i Belgia

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 12.09.17 17:49

Del på    

Joker-rytteren kjempet om seier i GP Briek Schotte.

(procycling.no): En våken og offensiv Carl Fredrik Hagen posisjonerte seg i det avgjørende bruddet og havnet til slutt på 3.plass i den 75. utgaven av GP Briek Schotte, som ble vunnet av Timothy Dupont (Vérandas Willems-Crelan) foran Piotr Havik (Katusha-Alpecin).

Hagens toppresultat i det belgiske rittet kommer kun 24 timer etter at lagkameraten Anders Skaarseth ble andremann i Grote Prijs Marcel Kint mandag.

Etter en eksplosiv åpning der angrepene haglet, så Joker Icopal-rytteren sitt snitt til angripe med en gruppe på 13 andre ryttere som utkrystalliserte seg etter seks fartsfylte runder. Her satt også Dupont, Havik og Kris Boeckmanns (Lotto Soudal) blant andre.

Tetgruppen jobbet godt sammen og skaffet seg raskt et 1:30 minutters forsprang på et mellombrudd med blant andre Skaarseth og Adrian Aas Stien, mens hovedfeltet lå nokså akterutseilt tre minutter etter.

Det hele bygget seg opp til en intens finale på de tekniske veiene i Desselgem. Med tre runder igjen gikk Dupont og Havik av gårde i tandem, med Hagen jagende like bak. Bare 30 sekunder skiltet tetduoen og den tapre nordmannen da klokken ringte for siste runde.

I spurten om seier hadde belgieren Dupont overtaket på den unge nederlenderen Havik, mens Hagen holdt unna for resten av bruddet og sikret seg en plass på podiet, nordmannens første siden etappeseier i Tour de Alsace i juli.

GP Briek Schotte 2017
1.Timothy Dupont (Vérandas Willems-Crelan)
2. Piotr Havik (Katusha-Alpecin)
3. Carl Fredrik Hagen (Joker Icopal)

Tagget med: , ,

Les også disse