INN PÅ LAGET: Carl Fredrik Hagen. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Hagen skal likevel kjøre Il Lombardia

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 10.10.19 16:08

Del på    

Får monumentdebuten i Italia.

(procycling.no): Det kunne Lotto Soudal-rytteren avsløre på direkten under Eurosports sending av Gran Piemonte, hvor Hagen var med som ekspertkommentator.

Nordmennene har glimret med sitt fravær under de italienske høstklassikerne, men nå sikrer altså Carl Fredrik Hagen at det blir norsk deltakelse i årets siste monument. 

– Det blir morsomt å sette seg på flyet til Italia og så blir det Il Lombardia på lørdag, før jeg drar til Kina. Det var noen forfall i Lotto Soudal, så da spurte de pent om jeg kunne «steppe inn» på kort varsel. Da var jeg ikke vond å be når jeg hadde sikret at jeg fikk visumet mitt til Kina i tide, sa Hagen under sendinga.

Il Lombardia kjøres lørdag 12. oktober.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Fin mulighet til å bli kjent med løypa

Hagen er glad for muligheten.

– Jeg er glad i å sykle ritt, så det er bare kult å kjøre et ritt og spesielt Il Lombardia som er et monument. Det er jo et veldig stort ritt i et veldig fint område og med en tøff profil. 

Det har lenge vært klart at nordmannen skal avslutte sesongen med Tour of Guangxi (17.-22. oktober). Opprinnelig skulle han også deltatt i Hammer Hong Kong (12.-13. oktober), men det har blitt avlyst på grunn av den politiske uroen i regionen.

Det kunne også blitt flere italienske ritt på Hagen, men en krevende visumprosess gjorde at det ikke ble tilfellet.

– Jeg fikk spørsmål forrige uke om jeg kunne stille i alle de italienske rittene denne uka, men det passet dårlig siden det var tidkrevende å få visum til Kina. De puttet meg inn som reserve til Lombardia. Jeg fikk visumet mitt i dag, og da er jeg klar for å sette meg på flyet i morgen.

Hagen kunne fortelle kommentator Petter Bø Tosterud at han skal gjøre en jobb for Tiesj Benoot og Tim Wellens underveis.

– Jeg håper formen er såpass god at jeg kan bli brukt litt sent i rittet. Det er en fin mulighet til å bli litt kjent med løypa og rittet. I fremtiden er det et ritt jeg ønsker å kjøre for egne sjanser i og kjøre inn et skikkelig bra resultat, kunne Hagen fortelle. 

Det blir første gang nordmannen deltar i et monument.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse