SPURTEN: Gudmestad tok seieren i herrenes juniorritt. Foto: Jakob Hanserud

Gudmestad og Mathisen juniormestere i NM

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.06.18 13:54

Del på    

De to første gullmedaljene i Sandefjord ble delt ut søndag.

SANDEFJORD (procycling.no): De aller fleste så mot Søren Wærenskjold (Ringerike SK) og Ludvig Fischer Aasheim (SK Rye) før juniorenes fellesstart i Sandefjord.

Det benyttet noen av outsiderne seg av på en god måte.

– Jeg visste at favorittene nok kom til å vente litt med å angripe. Da tenkte jeg å være i forkant av dem, slik at vi kunne få den luken og de eventuelt kunne komme opp etterpå. Nå greide de ikke det, så det var fint det, sier Tord Gudmestad (Stavanger SK), som gikk helt til topps, til procycling.no.

Stavanger-rytteren kom seg med i bruddet og i et spurtoppgjør mot Erlend Litlere (Bergen CK) og Fredrik Finnesand (Sandnes SK).

De tre vestlendingene holdt lenge en avstand på rundt to minutter ned til feltet, hvor favorittene satt, men avstanden sank ned til ett minutt og ti sekunder da de passerte med én runde igjen.

– Dere hadde en ganske god ledelse når dere gikk ut på den siste runden. Tenkte du da at det var mulig?

– Jeg tenkte det var mulig og så gjaldt det bare å ha jevnt trøkk hele veien. Ikke begynne med noe luring for tidlig, så visste jeg at det var en god sjanse, sier gullvinneren.

Selvsikker før spurten

Allerede på den første av åtte runder (à 16 kilometer) angrep Daniel Årnes (Kristiansand CK), årets vinner av juniorutgaven av Flandern Rundt, sammen med André Heggø (Ringerike SK). De fikk etter hvert besøk av Finnesand, Gudmestad og Litlere.

De holdt sammen til man hadde passert fem runder, men ut på den sjette runden ble kjøret i bakken opp til Mokollen for hardt for Årnes og Heggø.

Feltet jaget desperat på den siste runden, men maktet aldri å hente inn de tre i front.

Dermed ble det hele avgjort i en spurt mellom Gudmestad, Litlere og Finnesand. Stavanger-syklisten kom først ut på oppløpet og starten spurten sin fra front. Litlere gjorde et godt forsøk på å komme forbi, men Gudmestad imponerte med å holde bergenseren bak seg hele veien til målstreken.

– Jeg følte at dette burde jeg ha, sier Gudmestad selv på spørsmål om han var selvsikker før spurten.

Gullet gikk derfor noe overraskende til Stavanger og Tord Gudmestad, med Litlere og Finnesand på plassene bak.

Søren Wærenskjold distanserte feltet på slutten, men måtte innse at han kun fikk en fjerdeplass.

NORGESMESTEREN: Tord Gudmestad med mesterskapstrøya, flankert av Erlend Litlere og Fredrik Finnesand. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no.

Suveren seier til Mathisen

I kvinnenes juniorklasse var det 15 ryttere som trillet ut på sine fem runder (à 16 kilometer) 08.40. Allerede på den første runden satt Pernille Larsen Feldmann (Stavanger SK) fart og var alene i tet ved passering. Ut på den andre runden fikk hun besøk av Silje Mathisen (Halden CK) og Thale Kielland Bjerk (Bærum OCK).

De tre holdt sammen de to neste rundene, og dermed ble det en kamp om seieren på den siste runden.

Der viste Mathisen seg som den klart sterkeste og distanserte de to andre. Til slutt vant hun hele 2.10 foran Bjerk og 3.10 foran Feldmann.

– Jeg fikk vite at jeg hadde ett minutts ledelse, og det ble litt mer til slutt. Jeg smilte hele den siste biten ned mot byen. Det ble 14 kilometer alene, men jeg følte jeg fikk masse krefter, sier førsteårsjunioren til Sandefjords Blad etter rittet.

– Jeg hadde som mål å vinne, men å vinne på denne måten her er uvirkelig. Det å komme alene til mål, og liksom kjenne på at «nå vinner jeg» nesten hele sisterunden, var spesielt.

Tagget med: , ,

Les også disse