Prøv Procycling Pluss idag

NORGESMESTER I FJOR: Tord Gudmestad vant juniorenes fellesstart i fjorårets NM som førsteårsjunior. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Gudmestad klar for Team Coop

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.11.19 14:25

Del på    

18-åringen tar steget opp på kontinentalnivå neste år.

(procycling.no): Det skriver Team Coop i en pressemelding fredag ettermiddag.

Tord Gudmestad viste seg for alvor frem da han vant NM-fellesstarten for juniorer i Sandefjord i fjor, et ritt som endte med at Gudmestad kom sammen med Erlend Litlere og Fredrik Gjesteland Finnesand gjorde opp om seieren. 

– Å kunne bli en del av Team Coop er den beste muligheten jeg har til å kunne utvikle meg videre på veien til å ta steget videre. Jeg ser frem til å bli bedre kjent med de andre på laget, og tror vi kommer til å få et veldig godt miljø. Målet for sesongen er å bidra mest mulig og hjelpe laget til å oppnå resultater. Om sjansen skulle by seg, har jeg selvfølgelig lyst til å prøve meg på en topplassering, men jeg fokuserer mest på å lære meg nivået og hjelpe laget, sier Gudmestad i en pressemelding.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Skal matches forsiktig

I år vant Gudmestad juniorenes utgave av Sundvolden GP, og den raske rogalendingen fikk også sjansen i høstens VM. Der endte han på en 35. plass. I forkant fikk han også prøve seg mot seniorene i Norgescupen på «hjemmebane» i Sandnes og ble til slutt nummer 16 etter at han fikk det litt tøft på den siste runden. Neste år tar han steget permanent opp blant seniorene og skal da altså kjøre for Team Coop.

Sportsdirektør Magnus Børresen forteller at 18-åringen skal matches forsiktig. 

– Tord er et av Norges største sykkeltalenter, og er en kjøresterk rytter med en giftig avslutning. Vi forventer ikke noe av han første året, men ønsker å matche han moderat og fornuftig slik at han kan gå gradene hos oss. Det er en bratt læringskurve, men han har et klokt sykkelhode på tross av sin unge alder, og fortjener et rittprogram som kan ta han til et høyere nivå, sier Børresen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Forlenger også med Sotberg

I pressemeldingen kommer det også frem at de har forlenget kontrakten med 22 år gamle André Sotberg.

– André er en lojal rytter i utvikling som har bidratt sterkt til lagets resultater i år. Vi forventer at han skal heve nivået sitt ytterligere og kunne etablere seg på et høyere nivå med tiden, sier Børresen om trønderen. 

Så langt har Team Coop forlenget kontraktene med Olav Hjemsæter, Louis Bendixen, Eirik Lunder og Jacob Eriksson. De har også hentet inn Stein-Erik Eriksen og Iver Johan Knotten, mens Kristian Aasvold og Erlend Blikra begge har forlatt laget. Fremdeles er det usikkert om Trond Håkon Trondsen klarer å få en proffkontrakt, mens en rytter som Fredrik Dversnes også har blitt koblet til rogalandslaget. Totalt må stallen til Coop ha minst ti ryttere.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse