Prøv Procycling Pluss idag

FØRSTE PROFFSEIER: 25-åringen fra Østerrike fikk endelig sin første seier som proff i Tyrkia rundt. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Grossschartner til topps på forkortet kongeetappe i Tyrkia

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 20.04.19 15:35

Del på    

Bora-Hansgrohe fortsatte den tyrkiske seiersmarsjen.

Stortalentet Remco Evenepoel så en stund ut til å være på vei mot sin første seier som senior, men på de siste to kilometerne var Felix Grossschartner den beste på den femte etappen i Tyrkia rundt fra en kvartett med Merhawi Kudus, Valerio Conti, Evenepoel og Grossschartner.

Østerrikeren rykket fra Kudus med drøyt 200 meter igjen av stigningen til Kartepe og tok sin første proffseier.

Med det tok han også over sammenlagtledelsen i rittet fra lagkamerat Sam Bennett og vil trolig også vinne rittet. Det hele avsluttes med en relativt flat etappe til Istanbul søndag.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Snøvær på toppen

Den virkelige sammenlagtkampen i Tyrkia rundt skulle opprinnelig stå hele veien opp den 16 kilometer lange stigningen til Kartepe, men de siste dagene har det snødd kraftig oppe på toppen og i forkant av lørdagens etappe ble dermed avgjørelsen tatt om å kutte de siste fire kilometerne av bakken.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Med 12 kilometer à 9,2 prosent var det likevel mer enn tøft nok og da bruddet ble kjørt inn i bunn av stigningen, var det er samlet hovedfelt som kom inn i bakken opp mot Kartepe.

Der var det Astana (for Merhawi Kudus), Bora-Hansgrohe (for Felix Grossschartner) og Dimension Data (for Ben O’Connor) som vekslet på å sette fart oppover første halvdel av bakken, før angrepene startet med en fartsøkning fra Delko Marseille med seks kilometer igjen.

Evenepoel markerte seg

Det ble etterfulgt av et angrep fra Valerio Conti (UAE Team Emirates) noen hundre metere senere og etter at han fikk opparbeidet seg en liten luke var det stortalentet Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step) som selv støtet seg opp med fem kilometer igjen.

Belgieren støtet igjen fra Conti, som ble liggende sammen med Kudus og Grossschartner i forfølgergruppa nærmest Evenepoel. Med tre kilometere igjen fikk Evenepoel besøk av trioen. De holdt sammen i en snau kilometer til Kudus kom med en fartsøkning med 2,3 kilometere igjen.

Den gjorde at Conti måtte slippe, mens et påfølgende støt fra Grossschartner to hundre meter senere gjorde at Evenepoel måtte slippe. Men Kudus og Grossschartner ble ikke kjørende sammen lenge, for med 1,9 kilometere igjen kom Kudus med sitt første virkelige angrep.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Da ble også Grossschartner distansert og det så ut til å være det avgjørende angrepet. Inn mot den siste kilometeren utlignet imidlertid Bora-rytteren farten til Kudus og kom seg opp med til Astana-rytteren med 800 meter igjen. Kudus tok hjulet til Grossschartner, men da østerrikeren økte farten med drøyt 200 meter igjen var han sjanseløs på å følge.

Inne på oppløpet kom også Conti seg forbi Kudus og tok andreplassen på etappen, mens Evenepoel ble nummer fire på etappen.

Tagget med: , ,

Les også disse