NORGESMESTER: Amund Grøndahl Jansen. FOTO: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no. Hammer Stavanger

Grøndahl Jansen om van Aert: – Overraskende for de fleste

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 15.06.19 10:01

Del på    

Men belgieren hadde vist storform på treningssamling med Jumbo-Visma i forkant av Dauphiné.

(procycling.no): For øyeblikket er Amund Grøndahl Jansen på høydesamling i Sierra Nevada der han forbereder seg til Tour de France.

Dagene består av trening, hvile og massasje. Neste uke går turen til Nederland for de siste rittforberedelsene i ZLM Tour. Der kjører halve Tour-laget til Jumbo-Visma. I tillegg til Grøndahl Jansen, tar Dylan Groenewegen, Mike Teunissen og Tony Martin turen til lagets hjemland neste onsdag.

– Det blir viktig å finne en god følelse, få samkjørt laget og få en siste konkurransetrening før Touren, sier Grøndahl Jansen til procycling.no fra massasjebordet i Sierra Nevada.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I tillegg til de fire som skal til ZLM Tour, kjører klatresterke Steven Kruijswijk, George Bennett og Laurens De Plus for Jumbo-Visma. Også mannen som herjer i Criterium du Dauphiné, Wout Van Aert har fått plass på laget og debuterer i Grand Tour-sammenheng.

– I utgangspunktet var det sånn at Robert Gesink og Primoz Roglic skulle kjøre Giroen og så Touren etterpå, men Robert er fortsatt skadet etter velten i Liège, og Primoz var fortsatt ikke restituert etter Giroen. Da kom Laurens De Plus inn, og Wout van Aert som er i prima form inn.

Om Van Aert: – En kombinasjon som er veldig krevende

Fra samlingen i den andalusiske fjellkjeden har også Grøndahl Jansen fått med seg det som skjer i Criterium du Dauphiné.

Der har nemlig Wout van Aert levert toppresultater på rekke og rad. Han åpnet med en tredjeplass på etappen Edvald Boasson Hagen vant, før han fulgte opp med en tredje- og andreplass på etappe tre og fire.

Deretter skjedde det som overrasket de fleste. Først smadret han verdenseliten på en 26 kilometer lang kupert tempo, før han fulgte opp med å vinne en massespurt dagen etterpå.

– Det er imponerende. Det er sterkt. Han var i bra form da han var her på fjellet her den første uken vi var her, og da kjørte han også veldig godt på trening, så at han var i form det visste vi, men at han skulle vinne en småkupert tempo og en massespurt, er en kombinasjon som er veldig krevende. Så det var overraskende for de fleste, sier Grøndahl Jansen om sin jevnaldrende lagkamerat.

Grøndahl Jansen mistenker også at det kunne gått enda fortere på tempoen med van Aert:

– Han hadde også drakt fra organisasjonen, så han kunne kanskje vært ti sekunder raskere med vår egen drakt.

 

 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 

 

Worst color combo ever

Et innlegg delt av Wout van Aert (@woutvanaert)

Tour-opptrekket: – Man må ta det litt på intuisjonen

For Amund Grøndahl Jansens del, er det å bringe Dylan Groenewegen i posisjon til å gjøre spurter som blir den viktigste oppgaven i Tour de France.

Nederlenderen står med åtte seire så langt i årets sesong, og samarbeidet mellom Grøndahl Jansen, Mike Teunissen og Groenewegen har en viktig årsak til suksessen. Jumbo-Visma har muligens det mest samkjørte spurtopptrekket i Tour de France. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

EN AV ÅTTE: Dylan Groenewegen slo blant andre Fernando Gaviria, Nacer Bouhanni og Elia Viviani i Driedaagse de Panne i mars. FOTO: Luc Claessen/Getty Images 

Grøndahl Jansen bedyrer imidlertid at det ikke blir noen enkel oppgave i Frankrike i juli.

– Vi må ta det fra etappe til etappe, og se hvordan finishen er. Det er mange etapper som er litt kompliserte med tanke på spurtene, så vi må se an hvordan det blir kjørt og hvordan det ser ut, så må man ta det litt på intuisjonen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ifølge 24-åringen byr løypeprofilene på flere utfordringer for de rene spurterne.

– Det er ikke så mange etapper som er hundre prosent spurtsjanse. Da må man se litt på hvordan man skal gå frem for å få det til å bli en spurt, og for å få Dylan i posisjon. Det viktigste er å få til at det blir en spurt sånn at Dylan kan vinne, og så ta det derfra.

– Han er vanligvis den raskeste i feltet

At Wout van Aert blir med på Tour de France-laget til Jumbo-Visma, betyr at Groenewegen får enda mer støtte rundt seg på de flate etappene. Sånn sett er det en bonus for spurtgruppen for Jumbo-Visma i Touren.

– For opptrekkets del er det svært bra at vi får med Wout i forhold til hvordan det egentlig skulle vært med Primoz på laget. Han kan få oss i god posisjon inne på de siste fem kilometerne, uten tvil. Så for oss er det en fordel å ha ham i troppen, sier Grøndahl Jansen.

Dersom etappene skulle bli akkurat for tøffe for Groenewegen, vil det også være duket for Wout Van Aert som har vist i Dauphiné at han kan avslutte godt etter kuperte etapper.

– Er det noen spurtlag dere frykter mest?

– Jeg har ikke sett så nøye på det, så det er alltid mange spurtere. Det er mange varierte spurter i år, så det blir nok mange muligheter for sterke ryttere som Sagan og kanskje også Alex til å vinne, i og med at det ikke er så mange av de typiske flate etappene. Det er alltid vanskelig å vinne i Touren. Om vi frykter noen spesielle i Touren… Frykte er et spesielt ord. Det er god konkurranse, i hvert fall, sier tredjeårsproffen. 

– Hvor trygge er dere på opptrekket?

– Vi er i hvert fall trygge på at hvis vi får Dylan i posisjon til å spurte og det ikke er noe i veien med ham, så er han vanligvis den raskeste i feltet. Det er bare å få satt ham i en posisjon til å spurte om en seier, så skal det nok ordne seg å vinne en etappe eller to.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– De sier at hvis jeg ikke fullfører, så er jeg ikke med til Touren