Prøv Procycling Pluss idag

IMPONERTE: Amund Grøndahl Jansen var offensiv under Dwars Door Vlaandern. Nå gir han procycling.no unik innsikt i rittet og forberedelsene til Omloop Het Nieuwsblad via hans nye blogg. FOTO: © Tim De Waele

Grøndahl Jansen med nytt toppresultat

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 3.10.17 17:11

Del på    

Leverte ny sterk prestasjon i belgisk endagsritt.

(procycling.no): Amund Grøndahl Jansen fortsetter den fine trenden han har hatt i høst. Tirsdag satt han i front gjennom hele dagen i et meget godt brudd og var med i finalen da Binche-Chimay-Binche skulle avgjøres.

På de siste kilometerne var nordmannen i en åttemannsgruppe hvor Quick-Step satt med tre ryttere, blant andre Matteo Trentin. Med én kilometer igjen kom rytterne inn i en brosteinsbakke der Trentin kjørte det han maktet.

Da ble farten akkurat for høy for den norske førsteårsproffen, og han måtte slippe. Det var kun Jasper De Buyst og Tom Devriendt som fulgte, mens Jansen var nummer fire på toppen.

I spurten kom De Buyst forbi og sikret dermed seiren for Lotto-Soudal. Amund Grøndahl Jansen spurtet inn til femteplass, kun syv sekunder bak de tre med mest saft i beina.

Tidlig brudd

LottoNL-Jumbo-rytteren  kom seg tidlig med i et meget stort brudd. 28 ryttere talte tetgruppen der også norgesmester Rasmus Fossum Tiller var tilstede.

Denne gruppen krympet og det var kun rundt ti ryttere som klarte å forme det som skulle bli den avgjørende gruppen. Hovedfeltet bak maktet ikke å kontrollere det kjøresterke bruddet, hvor også mange av de største lagene var fornøyde med tingenes tilstand.

Twan Castelijns, lagkamerat med Grøndahl Jansen, hang også med i denne frontgruppen. Dessverre for nordmannens del måtte nederlenderen slippe før finalen. Dermed var 23-åringen alene mot blant annet tre Quick-Step-ryttere. Angrepene var likevel få innad blant de som satt igjen, og Petr Vakoc holdt et jevnt, høyt tempo inn i det siste strekket med brostein.

Da Trentin ikke fikk luke over toppen, ble han sittende litt i dødens posisjon med De Buyst og Devriendt på hjul, begge ganske kurante spurtere. Trentin åpnet, men Lotto Soudal-rytteren hadde få problemer med å runde italieneren som nylig ble nummer fire i VM.

Joker Icopal var også med i rittet. De fikk det tungt i den kuperte og vindutsatte løypen med flere brosteinspartier og evnet ikke å blande seg helt i toppen.

Tagget med: , ,

Les også disse