I FROM: Grøndahl Jansen og Jumbo-Visma dominerer i 4 Jour Dunkerque. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Grøndahl Jansen satte opp lagkamerat til seier

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 18.05.19 17:28

Del på    

VIDEO: Nordmannen med ny solid prestasjon i Dunkerque.

(procycling.no): Amund Grøndahl Jansen var sentral da lagkamerat Mike Teunissen vant den femte etappen av 4 Jours de Dunkerque lørdag.

Teunissen spurtet forbi Clément Venturini (Ag2r) på oppløpet i Cassel og trygget sin ledelse sammenlagt i det som var Jumbo-Vismas fjerde etappeseier i årets utgave.

Grøndahl Jansen ble nummer tre på etappen etter at han sammen med Teunissen og Venturini kjørte i fra resten av feltet opp stigningen på siste og avgjørende runde i den franske byen.

Åtte sekunder senere var Jens Keukeleire (Lotto Soudal) raskest i spurten da hovedfeltet krysset målstreken.

Finalen på kongeetappen sentrerte seg rundt brosteinsbakken Mont Cassel (1,6km à 5,7%) hvor Grøndahl Jansen skrudde opp tempo og presset frem den avgjørende utskillelsen.

Jumbo-Visma var nok en gang det førende laget på etappen og var våken med på angrep på de lokale rundene i Cassel. En større gruppe med blant andre Teunissen, Tony Martin og Grøndahl Jansen rev seg løs fra feltet 30 kilometer fra mål. En mil senere var angrepet nøytralisering, før nye forsøk kom.

– Laget gjorde en veldig imponerende prestasjon i dag. Det var en veldig god dag og alle var veldig sterke, sier Grøndahl Jansen – som etter lørdagens tredjeplass nå ligger som andremann sammenlagt.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter å ha vunnet de tre første etappene med Dylan Groenewegen var dette Jumbo-Vismas fjerde seier på fem dager i Dunkerque-rittet.

– Taco (van der Hoorn) og Maarten (Wynants) har allerede syklet mye i front denne uken og har sånn sett lagt grunnlaget for seirene. I finalen var vi uten tvil det sterkeste laget, sier nordmannen.

Da rittet samlet seg før den siste runden, lå tempokongen Martin i front av hovedfeltet og nøytraliserte den ene angrepet etter det andre, før Grøndahl Jansen fulgte opp den sterke jobben med en forrykende tempoakselerasjon opp Mont Cassel.

Med en etappe igjen av rittet leder Teunissen sammenlagt med 14 sekunder foran lagkamerat Grøndahl Jansen, og 22 sekunder foran Keukeleire.

– Takket være Tony var alle sammen på limiten ved foten av siste bakke. Jeg dro med han på hjul, og over toppen var det all in for Mike og sammenlagtplasseringene våre, sier Grøndahl Jansen.

4 Jour Dunkerque avsluttes søndag med en flat 187 kilometer lang etappe fra Roubaix til Dunkerque.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse