BLOGGDEBUT: Amund Grøndahl Jansen skriver om hva som venter i Omloop Het Nieuwsblad i sin bloggdebut for procycling.no. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

Grøndahl Jansen: – Ble litt kokt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 6.06.17 08:56

Del på    

Har ikke gitt opp å kjøre inn resultat i Critérium du Dauphiné.

(procycling.no): Enkelte av oss hadde forhåpninger om å se Amund Grøndahl Jansen kjøre for egne resultater på enkeltetapper i Critérium du Dauphiné.

Etter en 150.-plass etterfulgt av en 168.-plass i Arlanc, ser det håpet syltynt ut. Så skal det også legges til at de to første etappene av det franske rittet har vært preget av utfordrende etappeprofiler.

Åpningen i St. Etienne, der Thomas de Gendt overraskende tok både med seg den gule ledertrøya videre, passet en «puncheur» langt bedre enn den passet Grøndahl Jansen:

– Ja, den første dagen var nok altfor tung i avslutningen for min del. I går burde jeg ha vært der, men heller ikke det var noen enkel etappe, sier romerikingen til procycling.no.

Punkterte

Enklere ble det ikke da han pådro seg en punktering på et dårlig tidspunkt. Der og da så han rittets andre mulighet til å vise seg fram forsvinne rundt neste sving.

– Det skjedde da Astana hadde begynte å sette opp farta. Jeg brukte for mye krefter på å komme meg tilbake, og ble litt kokt, forteller han.

Tirsdagens etappe mot Mâcon er profilmessig mer hyggelig lesning enn de to første. Dog syklet rytterne en annen vei dit, men i 2013-sesongen vant John Degenkolb her foran Edvald Boasson Hagen.

Har fri rolle

Grøndahl Jansen lover å bite tennene sammen og kjempe for å komme seg i posisjon foran avslutningen på den 175 kilometer lange etappen.

– Hva slags rolle har du fått tildelt i dette rittet?

– Jeg har en fri rolle, men formen min er kanskje ikke helt på topp. Men jeg håper å få noe ut av de neste dagene, sier han.

På høydesamling i juli

23-åringen matches fortsatt forsiktig av LottoNL-Jumbo. Han har aldri vært del av Tour de France-diskusjonen i det nederlandske laget.

– Hva vet du per nå om det som skjer i andre halvdel av sesongen?

– Det eneste jeg vet er at jeg skal sykle Halle Ingooigem (21. juni) før NM. Deretter skal jeg på høydesamling, og der får jeg programmet for resten av sesongen.

Tagget med: , , ,

Les også disse