I TOPPEN: Grøndahl Jansen er topp ti i Tour of Britain etter tempoen. FOTO: Jarle Fredagsvik/procycling.no

Grøndahl Jansen forsvarte topplassering i Tour of Britain

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 12.09.19 16:49

Del på    

Nordmannen topp ti etter tempo.

(procycling.no): Med en 22.plass plass på den 14 kilometer lange, individuelle tempoen torsdag, ligger Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma) på en tiendeplass sammenlagt etter seks etapper av Tour of Britain.

Den norske Jumbo-Visma-rytteren klokket inn 33 sekunder bak etappevinner Edoardo Affini (Mitchelton Scott). Italieneren jublet for seier med tiden 16 min 39 sek – sju sekunder foran Sebastian Langeveld (EF Education First). Dylan Van Baarle (Team Ineos) ble henvist til tredjeplass, slått av Langeveld med under ett sekund.

Den australske tempospesialisten Luke Durbridge (Mitchelton-Scott) knep fjerdeplassen foran estlenderen Tanel Kangert (EF Education).

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) tok en sjetteplass på etappen, tolv sekunder bak Affini, og tok dermed tilbake sammenlagtledelsen i rittet.

Trond Håkon Trondsen (Wanty Group Gobert) fullførte etappen på en 105.plass. Nordmannen som er stagiaire for det belgiske laget åpnet Tour of Britain med en sterk sjuendeplass sist lørdag.

TILBAKE I LEDELSEN: Mathieu van der Poel. FOTO: Stephen Pond/Getty Images)

Tøff kamp

Med to etapper igjen leder Van der Poel med knappe seks sekunder på Matteo Trentin (Mitchelton Scott). Russeren Pavel Sivakov (Team Inoes) er tredjemann, 24 sekunder bak. Grøndahl Jansen falt to plasser sammenlagt og ligger nå 40 sekunder bak mannen i grønn ledertrøye.

– Jeg er så klart veldig fornøyd. Det er ganske lenge siden jeg har kjørt tempo. Jeg er fornøyd med resultatet, sier Van der Poel – av mange regnet som en av de store favorittene i det kommende verdensmesterskapet i Yorkshire.

– Med tanke på VM er det åpenbart en god indikasjon å gjøre det bra på en slik krevende tempo som dette. Beina kjentes veldig gode ut i dag og jeg håper at de er gode i dagene som kommer også, sier årets vinner av Amstel Gold Race

Van der Poel tok sin åttende seier på landeveien for sesongen da han vant etappen til Kendal for to dager siden. 24-åringen som har tatt landeveissporten med storm denne sesongen, ser for seg en tøff kamp om sammenlagttittelen med Trentin de kommende dagene. 

– Det er en veldig tett batalje med Matteo med tanke på førsteplassen. Han har vist seg veldig rask og kan ta bonussekunder, så det kommer til å bli en skikkelig kamp.

Tour of Britain fortsetter med en lettkupert, 188 kilometer lang etappe mellom Warwick og Burton Dassett Country Park lørdag. Kupert blir det også når rittet avsluttes med en etappe mellom Altrincham og Manchester på søndag.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse