KLASSIKERDUO: Lars Boom (til høyre) vil nyte mest tillit og ansvar for LottoNL-Jumbo i neste års klassikere, men Amund Grøndahl Jansen vil også få sine muligheter. 23-åringen er meget fornøyd både med tilværelsen i laget og programmet han har fått for 2018. FOTO: Kjetil Rakkenes Anda, Sykkelmagasinet

Grøndahl Jansens debutsesong avsluttes med kinesisk WorldTour-ritt

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 10.10.17 17:08

Del på    

Reisepapirene ser ut til å ordne seg for den formsterke 23-åringen.

(procycling.no): Etter en formidabel høstsesong for Amund Grøndahl Jansen, avslutter LottoNL-Jumbo-rytteren sin debutsesong på proffnivå med årets siste WorldTour-ritt, Tour of Guangxi i Kina.

Rittet går fra 19. til 24.oktober, og Grøndahl Jansen blir den eneste nordmannen i rittet. Rittet består av tre flate etapper før den fjerde etappen har en bakkeavslutning som fort blir avgjørende i sammendraget. De to siste dagene er mer kuperte, men innehar flate avslutninger.

Det betyr at spurterne kommer til å få flere sjanser, og for 23-åringens skyld betyr det jobbing for kaptein Dylan Groenewegen.

– Kina kan sikkert bli gøy, det, men det blir fort en hjelperrolle i spurtene for Dylan, så vi får se hvordan det blir, sa Grøndahl Jansen til procycling.no etter søndagens Paris-Tours. 

Da var han fortsatt usikker på om han fikk ordnet visum i riktig tid. Mandag var han innom konsulatet i Barcelona for å levere en ekspressøknad.

Nå ser det derimot ut som om nordmannen bosatt i Girona har papirene på stell.

– Det ser slik ut, svarer nordmannen på melding om han har fått ordnet visum. Avreise til Kina er fra Amsterdam søndag. 

Skulle det likevel ikke gå i orden for Grøndahl Jansen, ser han for seg at han bytter program med med en reserve og heller kjører Tacx Pro Classic førstkommende lørdag og Sluitingsprijs Putte-Kapellen tre dager senere.