NY SEIER: Dylan Groenwegen hadde rikelig med tid til å feire seieren på den fjerde etappen i Volta ao Algarve. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Groenewegen lekte seg til seier i Algarve

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 17.02.18 17:55

Del på    

– Vil si vi har det beste opptrekket i år, sier Grøndahl Jansen etter å ha imponert nok en gang.

Det var ventet en ny herlig duell mellom Arnaud Démare og Dylan Groenewegen på den fjerde etappen i Volta ao Algarve, men en strålende opptrekk av Team LottoNL-Jumbo gjorde at nederlenderen hadde få problemer med å sikre seg sin andre etappeseier i rittet og tredje seier så langt i sesongen.

Ut av siste sving, med 400-500 meter til mål, satt Amund Grøndahl Jansen umiddelbar fart ut på oppløpet. Timo Roosen fulgte opp, og sørget for at kun Matteo Pelucchi satt på hjulet til Groenewegen inn på de siste 200 meterne.

Der var Groenewegen fullstendig overlegen, og vant med flere sykkellengder ned til italieneren.

– Guttene ga meg et perfekt opptrekk, og jeg fullførte det fint. Alt var bare rett, sier Groenewegen i en pressemelding fra laget i etterkant av etappen.

Som man ser av tweeten over, var tidligere procycling.no-blogger Jonas Lindstrøm blant de som lot seg imponere av kjøringen til Grøndahl Jansen. I en senere tweet fulgte han med opp med følgende: «For å være litt tabloid: Groenewegen seiler opp som (delt)kaptein i TDF-laget til Lotto med denne sesongstarten. Han kommer til å insistere på å få med seg Grøndahl Jansen og Roosen.»

– Dylan er fornøyd med hvordan toget fungerer. Siste dag i Dubai skulle også blitt seier på Dylan uten velt (Groenewegen måtte stoppe opp 500 meter før mål på grunn av en velt), og det selv uten Timo. Vil si vi har det beste opptrekket så langt i år totalt sett. Dylan vil gjerne ha hele opptrekket i touren, men det er ikke plass, sier Grøndahl Jansen til procycling.no. 24-åringen vil istedenfor få Grand Tour-debuten i Vuelta a España, i støtte for Danny van Poppel.

John Degenkolb tok tredjeplassen på etappen, mens Edvald Boasson Hagen ble beste nordmann på 19. plass. Geraint Thomas beholdt ledelsen i sammendraget. Rittet avsluttes med en kupert etappe søndag.

Klatretrøya i brudd

Syv kilometer tok det før Benjamin King (Team Dimension Data), Rory Sutherland (UAE Team Emirates), Julen Amezqueta (Caja Rural-Seguros RGA), Bruno Silva (Efapel), Aleksandr Grigorev (Sporting-Tavira) og João Rodrigues (W52-FC Porto) gikk i brudd.

King overtok klatretrøya etter et lignende brudd på den andre etappen, og med to kategoriserte stigninger på de 199 kilometerne fra Almodovar til Tavira var det dermed noe å jakte etter for lagkameraten til Edvald Boasson Hagen.

Ikke overraskende var King også først over de to stigningene. Dermed har han tatt et stort steg mot å vinne klatretrøya i rittet, selv om det riktignok er fem kategoriserte stigninger på søndagens avsluttende etappe.

Gilbert på offensiven

Som forventet endte etappen i et spurtoppgjør. Bruddet ble holdt under god kontroll gjennom hele etappen, med et forsprang på rundt ett minutt gjennom flere mil mot slutten av etappen.

Da ble det litt mer action da det ble angrep fra hovedfeltet 20 kilometer før mål. Philippe Gilbert (Quick-Step Floors), Dylan Teuns (BMC) og Guillaume Bonnafond (Cofidis) utgjorde en meget spennende trio, og like etter fikk de også opp temposterke Jasha Sütterlin (Movistar).

Bonnafond slapp de tre andre, men ni kilometer før mål kom Gilberts gruppe opp til bruddet. Der var forspranget nede i rundt 15 sekunder, og inn mot Tavira maktet de ikke å holde unna.

I feltet var det FDJ som gjorde mesteparten av jobben for en revansjelysten Arnaud Démare, som måtte se sisteopptrekker Jacopo Guarnieri ikke kom til start på etappen. Tre kilometer før mål ble også bruddforsøket kjørt inn, og dermed ble det den ventede massespurten, hvor altså Team LottoNL-Jumbo kom best ut av det.

Tagget med: , ,

Les også disse