SESONGSTART: Søndag starter sesongen for Uno-X og Syver Wærsted. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

– Alle gode ting er tre, er det ikke det dem sier?

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 3.03.18 20:33

Del på    

De siste to årene har sesongåpningen endt med håndleddsbrudd for Syver Wærsted. Søndag er han tilbake i rittet hvor han ble kjørt ned av politimotorsykler for ett år siden.

Åpningshelger og Syver Wærsted har ikke vært den beste kombinasjonen de siste årene. 6. mars 2016 veltet han i finalen i GP de Lillers og brakk håndleddet. 5. mars 2017 var han i aksjon under International Rhodes Grand Prix da ulykken var ute. To politimotorsykler kom kjørende mot feltet, hvor Wærsted lå langt framme.

– Jeg så faktisk de to motorsyklene et godt stykke før hendelsen inntraff, men jeg forsto ikke at de kom i vår retning. Når de er 50-60 meter unna oss, oppfatter jeg at de hiver seg på bremsene. Vi prøver å gjøre det samme. Det var slak nedoverbakke der ulykken skjedde, og da går det ekstremt fort unna, sa han til procycling.no etter hendelsen.

Resultatet ble et kraftig sammenstøt og et nytt håndleddsbrudd.

Nå er han igjen tilbake på den greske ferieøya, hvor han søndag, 4. mars, sykler International Rhodes Grand Prix igjen.

– Det blir litt spesielt å være tilbake på Rhodos. Alle gode ting er tre, er det ikke det dem sier?, sier med en lett latter til procycling.no fra treningsleiren i Cambrils i starten av februar.

Siste år som U23-rytter

Håndleddsbruddene har både i 2016 og 2017 ført til at han måtte trekke seg fra det norske U23-landslaget i U23-utgaven av Gent-Wevelgem. Som sisteårs U23-rytter har han dermed enda ikke kjørt noen av vårklassikerne med landslaget, til tross for at han i fjor var mer eller mindre fast på laget, med opptredener i Fredsrittet, EM, VM og Tour de l’Avenir.

Også i år er han allerede tatt ut på laget som kjører Gent-Wevelgem 25. mars. Med Kristoffer Halvorsen ute i proffverden og duoen Anders Skaarseth og Ole Forfang ute av U23-klassen, er Rasmus Fossum Tiller, Tobias Foss og Wærsted de tre som er igjen fra fjorårets VM-lag. Dermed er det også naturlig at 21-åringen fra Porsgrunn får en mer markant rolle på landslaget denne sesongen.

– Ja, det er et utrolig godt utstillingsvindu. Det er mitt siste år som U23-rytter, så det gjelder å ta vare på den muligheten også. Det hadde vært utrolig fint med noen ordentlig gode resultater der, sier han.

Da er det nettopp klassikerrittene han har aldri har fått kjøre han ser mest fram mot, med Flandern rundt og Gent-Wevelgem i spissen.

– Det er nok klassikerrittene som nok passer meg best, bemerker han.

KJENT TRIO: Anders Skaarseth, Syver Wærsted og Stig Kristiansen var mye sammen på landslaget i fjor. I år er de alle på samme lag i Uno-X, og Wærsted er veldig fornøyd med å ha den tidligere landslagssjefen som sin nye sjef. –  Han er ufattelig flink. Veldig ærlig og en god person, og han kan også veldig mye. Både på det taktiske og på treningsbiten. Han har mye å lære bort, sier han. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

– Stoler mye på spurten

Wærsted er først og fremst kjent for å ha en relativt hvass avslutning, som han viste fram da han tok Team Ringeriks-Kraft eneste UCI-seier i Scandinavian Race Uppsala i 2016.

– Den er god nok til å vinne å massespurter, mener jeg i hvert fall. Den er spesielt god i mindre grupper, så jeg stoler ganske mye på den, sier han selv om spurten sin.

Fjorårssesongen ble seiersløs for Uno-X-rytteren, men han har tro på han igjen kan juble for seier i årets sesong. Det vil selvsagt også være viktig om han skal kunne få sjansen til å ta steget opp fra Uno-X.

– Jeg tenker litt på det, men det er ikke noe jeg prøver å tenke for mye på. Det er en drøm å få kjøre de største rittene, men jeg tenker ikke så mye på det, så får det komme som det kommer. Jeg konsentrer meg om å kjøre jevnt bra og gode resultater, sier han.

Laget til Uno-X i Rhodos: Torstein Træen, Sondre Kristiansen, Kristian Kulset, Syver Wærsted, Lars Saugstad, Jonas Abrahamsen og Anders Skaarseth.

Tagget med: , ,

Les også disse