GLADMELDING: Katrine Aalerud fikk gode beskjeder da hun fikk hun sjekket kneet sitt i Norge. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Gladmelding for Aalerud: – Kneet er så å si bra nå

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 23.06.19 20:19

Del på    

Rekker trolig både NM-fellesstart og Giro Rosa.

Det var på den tredje etappen i Women’s Tour for halvannen uke siden at Katrine Aalerud gikk ned i en velt og kneet etter hennes eget utsagn «sa popp».

Da var hun ganske sikker på at NM skulle ryke, mens også Giro Rosa, ett av Aaleruds store sesongmål, så ut til å «henge i en veldig tynn tråd».

Tilbake i Norge har hun imidlertid fått gode nyheter.

– Kneet er så å si bra nå. Så jeg har begynt å kjøre normalt. Muskulaturen er ikke så veldig god, så jeg sliter litt når jeg prøver meg på intervaller, men med den store forvandlingen på en ukes tid, så tror og håper jeg at det også løsner. Så da blir det Giro Rosa, tror alt skal være bra igjen da, sier Aalerud til procycling.no. 

Aalerud har en brokete skadehistorikk i løpet av karrieren, men viste god form da hun ble nummer syv sammenlagt i Emakumeen Bira uka i slutten av mai. I fjor ble hun nummer 18 i Giro Rosa, tross at hun hadde brutt de to eneste internasjonale rittene hun hadde kjørt tidligere på sesongen med bruddskader.

Strøkent opplegg for Aalerud: – Giro Rosa er hovedmålet

Trolig NM-deltakelse også

Og ikke bare ser det veldig positivt ut for Giro Rosa, hun ser også lyst på en deltakelse på NM-fellesstarten på Ringerike neste helg.

– Jeg har fått beskjed at jeg skal vente med å bestemme meg helt (angående NM). Men tror jeg starter med den fremgangen jeg har nå. Litt usikker på tempoen, siden muskulaturen nå ikke kjennes så veldig bra ut. Men fellesstarten er det stor sannsynlighet for, sier Virtu-rytteren.

Samtidig er hun rask med å påpeke at giroen «kommer før alt», og illustrerer det hele metaforisk med at hun foretrekker fem marshmallows fremfor én, i god stil på Sankthansaften.

Tagget med: , ,

Les også disse