TOPPLASSERING: Katrine Aalerud kjørte sterkt på den tredje etappen av Emakumeen Bira. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Strøkent opplegg for Aalerud: – Giro Rosa er hovedmålet

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 16.01.19 10:51

Del på    

Ankelbrudd og skulderskade skapte trøbbel i fjor.

(procycling.no): Den medisinske protokollen for 2018-sesongen til Katrine Aalerud, burde ha fått 18-årsgrense fra Helsedepartementet.

Sesongåpningen i Siena endte med to velt og ankelbrudd på gruspartiene under Strade Bianche. Vel oppe på hesten igjen, sendte en ny velt under Amstel Gold Race den ene skuldra ute av ledd.

Katrine Aalerud er ikke den som klager mest, men grunnlaget blant annet Ardennerklassikerne skulle bygge oppe, sendte henne på etterskudd inn mot Giro d’Italia Internazionale Femminile i juli.

Sesongplan: Katrine Aalerud

Under oppkjøringen til en ny sesong snakker hun seg ikke opp, selv etter 18.-plass sammenlagt og 10.-plass på Zoncolan i ’halvgod’ form. Det viktigste er å unngå at det gjentar seg denne sesongen.

– Giro Rosa er hovedmålet mitt, så da handler det om å gjøre seg fortjent til tilliten, sier Aalerud til procycling.no.

– Det kan fort være deg dere kjører for i sammendraget?

– Jeg tror de italienske mest håper på en etappeseier, og det er mange sterke italienere. For min egen del handler det mest om at jeg får en skadefri oppkjøring inn mot rittet, slik at jeg ikke kommer inn i halvgod form. Jeg må bevise at jeg kan hevde meg i toppen, hvis man skal gå for sammendraget, sier hun.

Solide forsterkninger

Foran årets sesong har Team Virtu Cycling Women hentet både den spurtraske superstjernen Marta Bastianelli og klatretalentet Sofia Bertizzolo.

Sistnevnte sikret seg klatretrøya for Astana under fjorårets giro, og Aalerud tror hun kan gjøre det igjen.

– Det er nok Sofia som er mest aktuell av de andre med tanke på sammendraget. Jeg tipper hun sikrer seg hvit trøye igjen, sier Aalerud.

2019-sesongen starter den ene av Virtu-lagets to norske jenter med Strade Bianche. Deretter venter Trofeo Binda før Ardenner-trippelen.

– Sterkt Ardenner-mannskap

Det ville seg ikke helt for Virtu-laget under fjorårets Ardennerklassikere. For Aalerud var det over og ut etter skulderskaden i Amstel Gold Race.

Foran årets sesong har Anouska Koster meldt overgang fra WaowDeals/CCC-Liv. Hun ble nederlandsk mester i 2016, og er en solid forsterkning som vil komme til nytt i nær sagt all slags terreng for det danske laget.

– Vi har et veldig sterkt lag foran Ardennene, og har mange å spille på. For min egen del handler det mest om å komme inn i en god rytme på våren, sier Aalerud.

NM i en tynn tråd?

Med fjorårets traumer i bakhodet, har i vært fall 2019 så langt vært et godt år for Vestby-jenta.

Sesongoppkjøringen har gått helt etter planen foran et år der det aller meste dreier som forberedelsene til Giro Rosa.

På veien dit kan det hende at NM (som fortsatt står uten arrangør) må vike for høydeopphold i juni.

– Det kan være jeg tenker å bruke NM som en hard økt innimellom, men jeg tar det mer på sparket, sier hun vel vitende om at profilene sjelden passer klatresterke ryttere historisk sett.

I fjor forsøkte hun og lagvenninne Emilie Moberg så godt de kunne å skape litt uro mot Hitec-overmakten i Sandefjord. Aalerud angrep sammen med Vita Heine med fem mil igjen av fellesstarten, men orket ikke henge på hele veien inn mot mål.

Dermed endte det med Hitec-seier, mens Aalerud, på niendeplass til slutt, fikk en grei pekepinn på formen to uker før starten av giroen i Verbania. Så får vi se om veien går via NM også denne sesongen.

Tagget med: , , ,

Les også disse