EN LITT HISTORISK SEIER: I hvert fall for de neste seks årene kan Alexander Kristoff si at han var den siste som vant Gent-Wevelgem med start i Deinze. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Gent-Wevelgem bytter startby

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 5.09.19 12:52

Del på    

Skal starte i Ieper de neste seks årene.

(procycling.no): Siden 2004 har Gent-Wevelgem startet i Deinze, en mindre by 15-20 kilometere sør for Gent. Nå skal starten flyttes helt til Ieper, som ligger rundt 75 kilometer sørvest for Gent.

Det skriver arrangøren på sine hjemmesider.

Ieper har de siste årene hatt en stor rolle i hele ritthelgen som Gent-Wevelgem er, med start på damerittet, herrer U23 og herrer junior de siste tre årene. Siden 2013 har man også kjørt gjennom Ieper i herrenes ritt.

Ifølge Wielerflits betaler Ieper 100 000 euro årlig for å overta rollen som startby.

Årets ritt ble vunnet av Alexander Kristoff, men det er foreløpig usikkert hva byttet av startby vil bety for hvordan løypa blir seende ut. Ieper ligger tett på grensa mot Frankrike og var stedet for flere intense kamper under første verdenskrig.

De siste årene har arrangøren av Gent-Wevelgem lagt inn flere partier for å hylle de falne fra krigen og med å flytte startbyen til Ieper vil man bygge opp under rittet som et «fredsritt», ifølge Wielerflits.

I 2018 ble rittet Great War Remembrance Race startet opp, med mål i Ieper, men det ble med den ene utgaven av rittet. I pressemeldingen fra arrangøren forteller Emmily Talpe, borgermester i Ieper, at det gjorde det finansielt mulig for Ieper å få starten av Gent-Wevelgem lagt til byen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

IEPER: Rytterne på vei forbi Ieper i årets utgave av Gent-Wevelgem. De har de siste årene passert byen drøyt 20 kilometer før målgang i Wevelgem. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Tagget med: , ,

Les også disse