KOMMER TILBAKE: Fernando Gaviria vant den fjerde etappen av Tour de San Luis i januar. Neste år legger han også første ledd av sesongoppkjøringen til Argentina. FOTO: ©Tim De Waele

– Gaviria er den nye Sagan

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 8.02.17 17:23

Del på    

Alessandro Petacchi lar seg imponere av sin nye leieboer.

(procycling.no): Mot slutten av måneden flytter det colombianske spurtfenomenet Fernando Gaviria (22) til Camaiore i Italia. Der, på Toscanas kyst, skal han leie en leilighet av en annen sykkelprofil, selveste Alessandro Petacchi (43).

– Fernando ønsket å flyttet til Italia med familien. Jeg er en nær venn av Fabio Sabatini, hans lagkamerat, som spurte om leiligheten min var ledig. Jeg tok kontakt med Gavirias agent, og deretter ordnet det seg raskt, sier den tidligere spurtkanonen i et intervju med Gazzetta dello Sport.

Italieneren, som til sammen har 48 etappeseirer i Grand Tours, har mer enn bare nøkler å gi til sin yngre, colombianske venn. Han ønsker også å gi Gaviria noen råd om hvordan man får suksess i Milano-Sanremo.

– Den nye Sagan

Som tidligere vinner av monumentet, vet jo Petacchi det bedre enn fleste.

– Han har ikke spurt meg, men jeg gir ham gjerne noen råd hvis han spør. Jeg kjenner Milano-Sanremo som min egen baklomme. Jeg vet nøykatig hvor man bør ligge i feltet til enhver tid, slik at man kan spare energi mot slutten, sier Petacchi, og legger til:

– Men han har klart seg veldig bra til nå, så jeg er ikke sikker på at han trenger rådene mine.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

LEGENDE: Alessandro Petacchi. FOTO: (c) Tim De Waele

Dessuten er Petacchi og Gaviria ganske ulike ryttere. For mens Petacchi tok flesteparten av sine 121 seirer etter å blitt trukket frem av et opptrekkstog i finalen, har Gaviria vist at han også kan klare seg alene. I fjorårets Paris-Tours, for eksempel, vant han etter å ha stukket fra feltet én kilometer før mål.

– Han er den nye Peter Sagan. Han er helt fenomenal. Bare på måten han manøvrerer seg i feltet, kan man se at han er et naturtalent, sier Petacchi.

Tror Gaviria kan vinne Milano-Sanremo

Men både Sagan og Gaviria har fortsatt til gode å vinne spurternes monument, Milano-Sanremo. Sagan ble nummer to bak Gerald Ciolek i 2013, mens 22 år gamle Gaviria lå an til en topplassering i fjorårets debut, da han veltet like før mål.

– Han tettet selv en luke på de siste kilometerne, så han hadde gode nok bein til å vinne. Han veltet fordi han ville over på andre siden av veien for ikke å bli sperret inne. Da han beveget seg mot den andre siden, kom han borti hjulet til Van Avermaet. Etter rittet gråt han. Han visste at han kunne vinne, sier Petacchi.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

FIKK TRØST: Fernando Gaviria gråt etter velten på oppløpet av Milano-Sanremo i fjor. Lagkamerat Gianluca Brambilla ga et trøstende klapp på skulderen. FOTO: © Tim De Waele

Han er overbevist om at QuickStep-Floors-rytteren kan få sin revansje i år.

– Han kommer til å være blant hovedpersonene både i Milano-Sanremo og i Giro d’Italia. Han er blitt et år eldre, mer selvsikker og kjører på et veldig godt lag, sier 43-åringen, som oppdaget Gavirias talent for første gang under et ritt i Panama i 2015.

– Jeg holdt ham som favoritt til å vinne i fjor, for han var så god i Tirreno-Adriatico. Rittet passer ham perfekt, legger han til.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse