VELTET: Fernando Gaviria triller vekk fra målområdet etter mandagens etappe i Tirreno-Adriatico. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Gaviria mister Milano-Sanremo

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.03.18 17:43

Del på    

Brudd i hånda stopper colombianeren.

Det har vært en sesong med blandet hell for Fernando Gaviria. Mandag gikk han nok en gang i bakken, etter å ha kjørt inn i hjulet til lagkameraten foran seg med åtte kilometer igjen av den sjette etappen i Tirreno-Adriatico.

I høy fart traff han dermed bakken, og ble påkjørt bakfra av en rekke ryttere. Blodig satt han seg opp til autovernet, før han trillet inn til mål. Der bar det rett til røntgenundersøkelse, hvor det ble klart at han har pådratt seg et brudd i den venstre hånda som krever operasjon.

– Jeg er knust over å miste Milano-Sanremo. Jeg var i veldig god form, og så fram til lørdagens ritt. Jeg er også veldig lei meg på mine lagkameraters vegne. De gjorde en strålende jobb i dag, og jeg ønsket å betale dem tilbake med en seier. Nå må jeg ta ting som de er nå, og bare håpe at jeg kan komme raskt tilbake, sier Gaviria i en pressemelding.

– For å være fullt restituert trenger han minst fire uker. Det er vanskelig for ham å sykle før det, bruddet trenger tid på å stabilisere seg, sier rittlegen til Velonews.

Quick-Step-rytteren var av mange regnet som én av de største favorittene til helgens Milano-Sanremo, men må nå stå over det italienske monumentet.

Hele klassikersesongen i fare

Også resten av klassikersesongen ser dermed ut til å glippe for Gaviria. Etter planen skal han delta i samtlige av de store brosteinsrittene, inkludert debuter i Flandern rundt og Paris-Roubaix. Sistnevnte, og som også er den siste av brosteinsklassikerne i vår, kommer allerede om fire uker.

– Hvis det stemmer (skanningen), betyr det slutten for klassikersesongen hans, sier sportsdirektør Wilfried Peeters til Velonews.

For Quick-Step skal Elia Viviani også delta i Milano-Sanremo. Dermed har det belgiske laget fremdeles et meget bra kort i en eventuell spurt, men Peeters er klar på Gavirias skade er en svekkelse for dem.

– Det er synd å ikke ha Gaviria. Dette (Milano-Sanremo) var hans største mål i klassikersesongen. Vi kan ikke erstatte ham, så det er veldig synd, sier belgieren.

Slitt i Europa

Colombianeren åpnet sesongen med etappeseier i Vuelta a San Juan, før han veltet ut på den fjerde etappen i slutten av januar. I starten av den påfølgende måneden vartet han likevel opp med tre etappeseirer i Colombia Oro y Paz, og hadde dermed fire seirer før han dro over til Europa.

Der var det klassikerrekka Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne og Strade Bianche som ventet. Med minusgrader i klassikeråpningen i Belgia, ble det en tøff overgang for 23-åringen. I Omloop Het Nieuwsblad veltet han ut, før han måtte bryte i den bitende kulda den påfølgende dagen.

I Strade Bianche var han blant de som kjempet seg til mål, men i det brutale været var han som ventet et stykke unna seierskampen. Dermed var håpet at han igjen skulle blande seg inn i seierskampen i Tirreno-Adriatico, noe han foran tirsdagens avsluttende tempo ikke har vært i nærheten av.

På den første av rittets to spurtetapper, var han aldri i nærheten av å få fri bane i avslutningen. Fullstendig låst inne trillet han i mål til en beskjeden syvendeplass, grundig slått av Marcel Kittel – mannen som forlot Quick-Step foran årets sesong, blant annet på grunn av den oppadstormende Gaviria.

Etter etappen raste han mot den lokale runden som var lagt inn på etappen.

– Runden var en skam. Farlig. Og hva gjør klatrerne i en massespurt? Hvorfor var Kwiatkowski (nummer fire på etappen) der? Hva om jeg også prøver å henge på i bakkene og får Froome til å krasje? sa han til Gazzetto dello Sport like etter målgang.

Bedre gikk det altså ikke på mandagens etappe, hvor han veltet stygt med åtte kilometer igjen. Dermed er han ute av Milano-Sanremo, et ritt han har vært med på å prege de siste to årene. Som purung 21-åring satt han strålende plassert inn på Via Roma i Sanremo, men veltet fra det mange har hevdet at ville kunne vært en seier. I fjor ble han nummer to i spurten i hovedfeltet, kun slått av Alexander Kristoff, og dermed henvist til femteplass.

Foran årets utgave av rittet har han blitt omtalt som én av de aller største favorittene, men nå får han altså ikke muligheten til å forbedre fjorårets femteplass.

Tagget med: ,

Les også disse