TAPTE TID: Jakob Fuglsang hadde ikke kreftene til å følge Thibaut Pinot & co på de siste kilometerne til toppen av Col du Tourmalet. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

Fuglsang optimistisk tross tidstap

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 21.07.19 11:20

Del på    

Maktet ikke å følge akselerasjonene i avslutningen.

(procycling.no): Jakob Fuglsang dundret i bakken på den første etappen til Brussel og har hatt litt problemer med kneet siden, men de siste dagene har dansken kunne rapportere om alt virker å være bra igjen.

Det virket det også å være da Astana-rytteren klatret fint med de aller beste opp Col du Tourmalet, spesielt da Groupama-FDJ og Jumbo-Visma virkelig skrudde opp farten mot de siste kilometerne.

Men da Emanuel Buchmann (BORA-hansgrohe) akselererte med halvannen kilometer til mål var det imidlertid nok, og derfra handlet det om å begrense tidstapet. Til slutt krysset han streken 53 sekunder bak etappevinner Thibaut Pinot, men tross det klatret han på sammenlagtlistene.

Han gjorde en brukbar tempo, men tidstapet i sidevinden på etappe 10 til Albi gjorde at han lå som nummer 13 i sammendraget, 4 minutter og 29 sekunder bak Julian Alaphilippe (Deceuninck – Quick-Step), før etappen. Men ettersom flere av konkurrentene klappet sammen på vei opp Col du Tourmalet på lørdagens etappe, klatret han likevel inn blant de ti beste i sammendraget, til 8. plass, nå fem minutter og 22 sekunder bak.

– Alt i alt gikk det ganske fint. Jeg følte meg ganske bra i dag, men de tøffe akselerasjonene på de siste to kilometerne tok knekken på meg og jeg betalte for det. Mot slutten slet jeg på de siste to kilometerne til målstreken, men jeg var ikke den eneste, fortalte han etter etappen.

– Det var den første store testen og for første gang kjempet sammenlagtrytterne virkelig. Alt i alt er jeg ganske fornøyd, ettersom det kunne vært verre. Men det kunne selvsagt også vært bedre.

ANNONSE: Følg Tour de France på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Ineos litt mer på knærne

Fuglsang gikk inn i rittet som en av de store favorittene, etter å ha hatt en strålende sesong med seire i blant annet seire i Liège-Bastogne-Liège og Critérium du Dauphiné, men nå ser både podiet og seier vanskelig ut.

(artikkelen fortsetter under bildet)

KLATRET GODT: Jakob Fuglsang satt godt med de aller beste nesten hele Col du Tourmalet. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Hans beste sammenlagtplassering i La Grand Boucle er syvendeplassen fra 2013, som fremdeles er godt innenfor rekkevidde. Opp til Steven Kruijswijk på tredjeplass er det tre minutter og åtte sekunder. Han ser imidlertid optimistisk på de syv kommende etappene.

LES OGSÅ: Tour-drømmen knust for Bardet

– Jeg håper fremdeles på å gjøre noe stort i årets Tour. Jeg prøver å klatre i sammendraget og jeg gjorde det i dag. Men jeg må så klart ha bedre dager enn i dag om jeg skal fullføre blant de fem beste og jeg drømmer fremdeles om å klare podiet. Touren er lang, så vi får se.

Han lot seg også imponere av nettopp Kruijswijks mannskap, samtidig som han synes å se svakhetstegn hos regjerende vinner Geraint Thomas sitt Team Ineos.

– Jumbo var supersterke. De var det sterkeste laget i dag. Ineos var litt mer på knærme og jeg var overrasket over å se Michal Kwiatkowski falle av på første klatring. De virker å være litt mer under press [nå enn tidligere år]. Men det er en ny dag i morgen og det er sykling, alt kan skje.