BLIR MED VIDERE: Halvor L. Tandrevold er klar for sitt tredje eventyr i Taiwan. Med seg dit får han følge av flere unge ryttere.

Frøy Oslo bytter ut halve laget

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 6.11.14 11:04

Del på    

Kraftig forynget foran 2015.

Andreas Landa, Phan-Åge Haugård, Tord Sundhagen, Sigurd Nesset og Elias Angell Spikset forsvinner alle ut av Team Frøy Oslo (tidligere Team Frøy-Bianchi).

Sistnevnte fortsetter sykkelkarrieren i Kristiansand Cykleklubb, mens de andre legger opp/trapper ned.

I tillegg har Trond Håkon Trondsen allerede skrevet under for Team Sparebanken Sør.

– Litt surt er det, men mest hyggelig. Vi skulle gjerne hatt Trond Håkon i ett år til. Han er en utrolig seriøs og dyktig rytter. Derfor ønsker vi også at han skal få den sjansen han får nå, sier trener og sportsdirektør Carl Erik Pedersen til procycling.no.

Spennende ryttere inn
Henrik Evensen, Oddbjørn Klomsten Andersen, Kristian Forbord, Jon Breivold og Halvor L. Tandrevold blir værende fra 2014-satsingen.

I tillegg er Anders Kristoffersen (Motiv 3 Pro-Cycling), Nikolai Tefre Lunder (Motiv 3 Pro-Cycling) Henrik Steen Hauge (Team Ringeriks-Kraft), Anders Norderhus Røe (Asker CK) og Anders Oddli (Otterstad IL Sykkel) klare for laget.

20 år gamle Oddli er regjerende norgesmester på både 1000 og 200 meter banesykling.

Oslo-klubben forynger laget etter inneværende sesong.

– Vi gjør det. For oss har det vært en prosess å bygge opp et brukbart kontinentallag siden oppstarten i 2012. Det er først i år jeg føler vi har lyktes med det. Denne sesongen har vi levert bra. Vi får et ungt lag neste år, og jeg tror det blir enda bedre, sier trener og sportsdirektør Carl Erik Pedersen til procycling.no.

Vurderer utlendinger
Team Frøy Oslo ønsker i all hovedsak å gi norske ryttere muligheten på kontinentalnivået.

I disse dager er det mange utlendinger som jakter plass i et av de norske lagene, men Pedersen har foreløpig ikke bestemt seg for om han vil signere noen av dem.

– Vi er 10 mann nå, og kan ende opp med ett eller to navn til, men foreløpig er det ikke avklart.

Det er allerede klart er at laget stiller i Tour of Taiwan i mars neste år. Det blir tredje gangen laget stiller til start i det asiatiske rittet.