NYTT MILJØ: Vegard Robinson Bugge har kjørt for Team Joker i fem år, men nå er det slutt. Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no)

Bytter lag etter fem år

Procycling
Tips meg

Publisert 3.10.14 18:04

Del på    

– Han har et uforløst potensiale, sier hans nye arbeidsgiver.

Vegard Robinson Bugge har valgt å gi seg i Team Joker etter fem år på det norske kontinentallaget.

24-åringen var lenge regnet som en av Norges største talenter, og var en stund nær proffkontrakt med Omega Pharma – Quick Step.

De siste årene har han derimot slitt litt, og har bestemt seg for å endre miljø til neste sesong.

– Hvorfor valgte du å gi deg i Team Joker?

– Det er noe jeg har tenkt på en stund. Jeg lekte med tanken i starten av sesongen. Det kunne ha vært positivt å gjøre noe nytt, og få et skifte. Jeg har vært i Joker i fem år, og føler at jeg ikke hadde vært der jeg bør være. Jeg har ikke fått resultatene jeg mener jeg bør oppnå, sier Bugge til procycling.no.

– Det vil gi meg litt ny giv, og nye omgivelser. Å få litt nytt. Det er hovedgrunnen. Jeg hadde et møte med Gino for en måneds tid siden. Vi snakket om neste år, og jeg sa at jeg kunne tenke meg å prøve noe nytt. Vi har hatt god dialog, sier han.

Til konkurrent
Bugge hadde flere muligheter, men bestemte seg til slutt for å gå til Team Sparebanken Sør.

– Jeg har snakket mest med norske lag. FixIT.no og Sparebanken Sør har vært sterke kandidater. Jeg bestemte meg i går for å gå til Sparebanken Sør.

– Det er et opplegg jeg tenner på, og jeg har fått en positiv følelse for det, forklarer han.

Atle Kvålsvoll er fornøyd med signeringen, og mener den tidligere Joker-syklister har et stort potensiale.

– For det første er han en veldig god syklist, som har flatet litt ut i de siste to sesongene. Vi mener han har et uforløst potensiale, og vi har troen på at vi kan få det frem. I tillegg er han en ålreit type som passer bra inn på laget og vil bidra både sportslig og sosialt i gruppen. Han er en vinnerskalle og en uredd utøver, og det har jeg veldig sansen for, sier Kvålsvoll til procycling.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

(Kjetil R. Anda / procycling.no)

FORNØYD: Kvålsvoll har stor tro på sin nye elev. Foto: Kjetil R. Anda (procycling.no)

Proffdrømmen
Til tross for at de to siste sesongene ikke har vært helt optimal, håper fremdeles Bugge på proffkontrakt i fremtiden.

– Er fortsatt målet å bli proff?

– Det er jo det. Når man blir eldre, så stresser man ikke like mye med det. Det er ikke det som står i hovedfokus. Å få den gode følelsen på sykkelen igjen og få resultater, er det jeg har fokus på nå. Jeg vil vise hva jeg er god for og få ut potensialet mitt, sier han.

I årets sesong har det ikke blitt noen seiere for den talentfulle unggutten. Nylig krasjet han ut av Gooikse Pijl, som er et belgisk endagsritt han vant i fjor.

– Jeg kan ikke si meg helt fornøyd. Fysisk har jeg vært veldig sterk. God kapasitet og kjørestyrke, men jeg har ikke fått det helt ut. I både Tour of Norway og Tour des Fjords var jeg sterk, men fikk det ikke ut i resultater. Videre hadde jeg en 3.-plass på en etappe i Bretagne, og 10.-plass sammenlagt. En OK sesong, men jeg er ikke fornøyd.

Kvålsvoll mener de kan bidra til at utviklingen skal gå riktig vei igjen.

– Han vil få en sentral rolle i laget, og vil kjøre mange løp som passer han godt. Han får muligheten til å planlegge og spisse form inn mot de rittene som er viktig for han. I tillegg har vi et sportslig apparat på trenersiden og et helse- og ernæringsprogram som vi mener kan bidra med å løfte han videre. I tillegg kan miljøendringen gi han økt motivasjon, sier han.

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no)

POTENSIALET ER DER: Men en miljøendring kan være det Bugge trenger. Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no)

Ikke svekket
Kvålsvoll er uenig med de som påstår at laget har blitt svekket foran neste sesong, til tross for at de har mistet en sterk trio i Bjørn Tore Hoem, Sindre Lunke og Amund Grøndahl Jansen til Team Joker.

I tillegg til Bugge har Sparebanken Sør blant andre signert Trond Håkon Trondsen (Frøy-Bianchi), som ble nummer to på en etappe i Okolo Slovenska i år.

– Føler du at laget generelt sett er svekket for neste sesong?

– Jeg synes ikke det. Med den rekrutteringen vi har gjort, så har vi veldig spennende ryttere med ulike spisskompetanser. Det er en gruppe som kommer til å fungere veldig godt sammen, og det er avjgørende. Totalt sett ser det veldig lovende ut, sier Kvålsvoll.

Heller ikke Bugge er bekymret for at rytterflukten skal ha negative konsekvenser.

– Mitt inntrykk av laget er bra. Jeg er mest fokusert på det laget har sagt til meg, og satser på at det stemmer. De er sikkert sugne på å vise at de kan noe de også, selv om tre ryttere går til et annet lag. Det er en tanke som tenner meg, at jeg kan være en av profilene på laget der. Jeg kan få en sterk rolle i laget, og kan få en slags lederrolle. Jeg vil være en av de eldste på laget, og kan lede de yngre litt. Jeg kan få brukt rutinen mer enn jeg har gjort i Joker, sier han.