Prøv Procycling Pluss idag

PÅ VEI BORT? Chris Froome vurderer muligheten om en overgang bort fra Ineos. Foto: Tim de Waele/Getty Images

– Froome vurderer overgang midt i sesongen

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 14.05.20 16:49

Del på    

Tour-mesteren overveier andre tilbud enn Team Ineos.

(procycling.no): Den firdobbelte Tour de France-vinneren Chris Froome skal være i samtaler med andre lag vedrørende en potensiell overgang midt i sesongen. Et lagbytte er blitt aktuelt for briten, ifølge nettstedet Cyclingnews, mens spekulasjonene om hvem som skal lede Team Ineos i Tour de France pågår for full styrke.

Froome har ennå ikke signert en forlengelse av sin nåværende tre år lange Ineos-kontrakt som løper ut inneværende sesong. Idet 34-åringen inntar siste fase i sin karriere, har han gjentatte ganger snakket offentlig om sin store ambisjon om å vinne en femte Tour-tittel. De to siste gule trøyene er imidlertid vunnet av Froomes lagkamerater; Geraint Thomas i 2018 og Egan Bernal i 2019.

Avgjørelsen om hvilken Ineos-rytter som skal lede laget i årets Tour, kan således bli en komplisert kabal. I et intervju med spansk Eurosport uttalte regjerende mester Bernal at han ikke kom til å ofre seg for verken Froome eller Thomas i Tour de France.

Ifølge Cyclingnews har Froome innledet samtaler med «flere andre lag» om en potensiell overgang i 2021. Med årets viktigste ritt utsatt til høsten grunnet koronavirus-pandemien, og uklarheten rundt Ineos’ lederrolle i Le Tour, har imidlertid tanken om en overgang allerede før neste sesong blitt løftet frem i diskusjonene.

– Etter krasjet mitt i fjor og den lange rehabiliteringen har jeg stor tro på at jeg kan komme tilbake i Tour-vinnende form. Hvilket lag det blir med etter 2020, vet jeg ennå ikke, sier Froome i en uttalelse til Cyclingnews.

– Jeg har ingen planer om å legge opp med det samme. Om ingenting annet, har krasjet gitt meg fornyet fokus. For å komme tilbake har jeg jobbet hardere enn noen gang. All jobben skal ikke ha vært forgjeves

Bernal

Det var i Froomes skadefravær at Bernal i 2019 tok Colombias første Tour de France-seier noen gang. Colombianeren endte opp med en klar seier i Paris foran sin lagkamerat Thomas, riktignok etter særdeles spesielle omstendigheter på den kansellerte etappen til Tignes, hvor jordskred forhindret rytterne å komme til mål. Bernal har etter alle solemerker et mål om å forsvare sin tittel, hvis Tour de France går som planlagt med start den 29. august.

– Jeg har full forståelse for lagets situasjon. For de er det sikkert interessant å vinne et femte Tour de France med Chris, eller nummer to med Geraint Thomas. Dette er tross alt to britiske ryttere og laget er britisk, derfor er det viktig for dem, sa Bernal til spansk Eurosport.

– Men jeg må også regnes med. Jeg er ung, har allerede vunnet Tour de France og kommer ikke til å kaste bort muligheten til å vinne enda ett Tour de France, det er iallfall helt sikkert. At jeg skal ofre mine sjanser når jeg er på mitt beste… Det tror jeg ikke kommer til å skje, ingen ville gjort det, tror jeg.

Tagget med: , , ,

Les også disse