FRISKMELDT: Maximiliano Richeze (til høyre) har blitt friskmeldt etter å ha pådratt seg Corona-viruset. (Photo by Maximiliano Blanco/Getty Images)

Friskmeldt etter å ha pådratt seg Corona-viruset

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.03.20 22:47

Del på    

Skrevet ut etter 18 døgn på sykehus.

(procycling.no): UAE-Team Emirates-kollegene Maximiliano Richeze og Fernando Gaviria fikk begge påvist Corona-viruset etter deltakelsen i UAE Tour i slutten av februar.

Nå melder 37 år gamle Richeze at han er friskmeldt etter sykdommen.

«Hei, alle sammen! Endelig, etter 18 dager på sykehus, avla jeg to negative tester på COVID19-viruset og ble skrevet ut. Takk til alle leger og sykepleiere for å ta godt vare på meg og til laget mitt for alle støtte», skriver Richeze i en oppdatering i sosiale medier ifølge ciclismointernacional.com.

Det er nå 12 dager siden rytteren selv bekreftet at han var smittet av det fryktede viruset. Mens Sven Erik Bystrøm dagen etter fikk forlate Emiratene og rommet han ble holdt isolert på inne på W Hotel Abu-Dhabi – Yas Marina, ble Richeze og Gaviria holdt igjen av myndighetene i landet.

Siden den gang har viruset spredt seg til stadig nye deler av verden, og totalt sett er det registrert nesten 500 000 smittetilfeller, og 110 000 av dem er blitt erklært friske igjen. Richeze er nå bekymret for spredningen i Argentina.

– Dessverre har virus-pandemien ankommet mitt kjære hjemland og hele Sør-Amerika, så jeg ber dere om å være så snille og respektere forholdsregelene myndighetene og helsedepartementet har innført. Vi trenger alles solidaritet for å bekjempe dette viruset. Hold der innendørs, lyder oppfordringen.