TESTET POSITIVT: Marion Sicot. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Fransk rytter hevder positiv EPO-prøve skyldes mensen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 20.09.19 14:20

Del på    

– Ganske fantasifull, sier direktør om forklaringen.

(procycling.no): Det var den franske avisen L’Équipe som meldte om Marion Sicots positive A-prøve først i fredagens papirutgave.

– Jeg vil bare si at jeg er uskyldig. Jeg venter nå på analysen av B-prøven. Jeg har ikke gjort noe galt. Funnet er veldig lavt. Da jeg ble testet, hadde jeg mensen og kontrolløren noterte det. Når vi har mensen, så produserer vi kvinner mer EPO, sier hun til Directvelo

– Jeg har aldri tatt noe og jeg håper sannheten kommer frem. Det er vanskelig for meg, ettersom jeg ikke gjorde noe og det vil jeg bevise. Jeg har til og med lånt penger av foreldrene mine fordi jeg ønsker å renvaske meg selv, sier hun.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Testet positivt i det franske mesterskapet

Direktøren for dopinglaboratoriet i Châtenay-Malabry, Michel Audran, kaller Sicots forklaring «ganske fantasifull».

– Selv om du forutsetter at mensen gir blødning som skaper unormal EPO-produksjon, så vil det være endogent (naturlig) EPO. Testen skiller imidlertid mellom endogent EPO og eksogent (kunstig) EPO, sier Audran til Le Monde.

Sicots positive test stammer fra tempoen i det franske mesterskapet, 27. juni. Etter det kjørte hun et par ritt, men etter at hun ikke kom til start i La Course 19. juli, har hun ikke vært å se i konkurranse.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Hadde Franck Alaphilippe som trener

I de franske mediene er det også blitt gjort et poeng av Sicots trener på tidspunktet for den positive testen var Franck Alaphilippe, fetteren til Julian Alaphilippe.

Franck er også trener for Julian og skal fra neste år bli en offisielle del av støtteapparatet til Deceuninck-Quick-Step.

27 år gamle Sicot forklarer at hun ikke hadde et nært forhold til treneren.

– Jeg så ham kun én gang og det var i fjor. Jeg sendte ham filene mine og han ga meg treningsplaner. Vi startet å jobbe sammen i fjor, ettersom han hadde oppnådd resultater og jeg så etter en nye metode. Uansett måtte han stoppe å trene meg etter det franske mesterskapet på grunn av at han skulle starte i Deceuninck-Quick-Step, sier Sicot til Le Monde. 

Den franske rytteren har de siste to sesongen syklet for det belgiske laget Doltcini-Van Eyck Sport, men har ingen seirer i UCI-ritt som senior.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse