ILLUSTRASJONSFOTO: AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Fransk antidoping-lab suspendert

Procycling
Tips meg

Publisert 30.09.17 10:25

Del på    

To dopingprøver oppdaget forurenset.

(procycling.no): Laboratoriet Châtenay-Malabry i Paris er blitt midlertidig suspendert av verdens antidopingbyrå WADA. Systemsvikten som førte til tap av WADA-akkrediteringen ble rapportert inn av laboratoriet selv.

Ifølge den franske avisen Le Monde har to tilfeller av forurensede prøver blitt oppdaget, etter at en urintest med høy konsentrasjon anabole steroider etterlot spor på laboratoriets testutstyr.

Châtenay-Malabry driftes av det franske antidopingorganet AFLD og analyserer dopingtestene under Tour de France. En uavhengig disiplinærkomité i WADA må nå etterforske laboratoriet før testing av urin og blod kan holde frem.

– Dette er en stor smell. Vi er overrasket, sier generalsekretær i AFLD. Mathieu Téoran.

– Forurensing er åpenbart noe som WADA frykter mest. Dette skyldes ikke svindel, ondsinnethet eller inkompetanse. Problemet ble håndtert, sier Téoran.

Ifølge Le Monde er dette første gang Châtenay-Malabry suspenderes av WADA. Akkrediteringen ble tatt tilbake 24. september. Laboratoriet som var sentral i utviklingen av den første EPO-testen har i senere tid slitt med trange økonomiske rammevilkår og forfallende fasiliteter.

Tagget med: , ,

Les også disse