GJENFORENES MED VINCENZO NIBALI: Tidligere utestengte Franco Pellizotti.

Franco (38) skal hjelpe Nibali i fjellene

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 8.12.16 10:05

Del på    

Har tidligere trøblet med blodverdiene.

(procycling.no): Franco Pellizotti er klar for Bahrain-Merida der målet er at han skal hjelpe Vincenczo Nibali til nye sammenlagtseirer.

Overgangen er kanskje ikke veldig overraskende da mannen med den krøllete manken, som flere andre ryttere på laget, benytter seg av Alex Carera som sin agent. Han syklet også sammen med Nibali som Liquigas-Doimo-rytter.

Her ble Pellizotti i 2010 nektet start i Giro d´Italia på grunn av uregelmessigheter i bloverdier som stammet fra Tour de France året i forveien.

Han ble først frifunnet, men en anke til idrettens voldgiftsrett tok en uventet vending. Italieneren endte opp med en toårig utestengelse fra sykkelsporten.

Ville gjenforenes med Nibali

I 2014 ble han forsøkt gjenforent med Nibali i Astana, kun for å konstatere at lagets MPPC-medlemskap ikke harmonerte med å gi ryttere med to-årig utestengelse en ny sjanse.

Pellizotti ble dermed værende hos Androni Giocattoli-Venezuelas rekker. Et lag han har syklet for siden 2012.

Nå får han likevel prøve seg på WorldTour-nivå igjen. Bahrain-Merida har åpenbart ikke et ønske om å ta del i MPCC og har behov for klatrere rundt Nibali i de største etapperittene.

– Jeg er veldig glad for denne muligheten av flere årsaker. Jeg får sykle ett år til, at på til i WorldTouren og det betyr å samarbeide med verdens beste ryttere, blant annet Nibali. Det som gjør meg enda gladere er å få være del av et helt nytt lag. Å ta del i gleden over en ny start og å føle tilhørighet til alle rytterne for å oppnå noe sammen. Det er den samme følelsen jeg hadde i 2005 da jeg gikk til Liquigas. Der ble jeg kjent med Enrico Gasparotti og andre som nå jobber for Bahrain-Merida.

– Når det gjelder Nibali har vi syklet sammen i fem sesonger. Jeg har sett ham vokse opp. Det er flott at jeg nå kan hjelpe ham med å nå sine mål, blant annet å vinne giroen for tredje gang. Jeg vil være en av rytterne rundt ham i fjellene og skal hjelpe ham så mye jeg kan.

Bahrain-Merida har nå 28 ryttere under kontrakt foran 2017-sesongen.

Se oversikt her!

 

Tagget med: , ,

Les også disse