I TOPPEN IGJEN: Tobias Foss fortsatte sin strålende vårsesong med nok et godt resultat. Foto: Jan Brychta/Uno-X Norwegian

Foss på podiet i U23-Liège: – To karer som var mye raskere enn meg

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 20.04.19 16:41

Del på    

Nytt toppresultat for 21-åringen.

Før start pekte flere på Tobias Foss som favoritt i U23-utgaven av Liège-Bastogne-Liège, og nordmannen gjorde også et meget godt ritt.

Etter å ha angrepet i den nest siste bakken, Côte d’Olne, med litt under to mil til mål, kom Foss inn på den siste kilometeren sammen med Kevin Vermaerke (Hagens Berman Axeon) og Victor Verschaeve (Lotto Soudal U23) med et forsprang på 30 sekunder til forfølgerne. 

Dermed var podieplassene sikret, men spørsmålet om hvem som skulle ta seieren fremdeles vidåpent. Dessverre for Foss trakk nordmannen det korteste strået inne på den siste kilometeren og endte på tredjeplass, mens Vermaerke tok seieren.

Foss relativt godt fornøyd

– Over bakken etter La Redoute (Côte des Forges) kjørte jeg, Andreas og Torjus for å splitte det opp i vår gruppe. Så tok vi igjen Jonas i gruppa foran. Jonas og Torjus kjørte det de kunne i Côte d’Olne og så støtet jeg derfra med en Lotto-rytter. Vi kom oss opp til en FDJ-rytter og så kjørte vi sammen inn, samt at det kom opp en Axeon-rytter kom opp, sier Foss til procycling.no.

– Jeg prøvde å gå i en liten kneik, men det var bare FDJ-rytteren som falt av. Da endte det i en spurt, og da gikk det som det gikk.

– Var du sjanseløs i spurten?

– Ja, relativt. Det var to karer som var ganske mye raskere enn meg. Jeg prøvde å få det til å bli en seig spurt, men det funket dårlig. 

– Jeg er relativt godt fornøyd. Det var motvind på slutten, så det var vanskelig å gjøre så mye. Selv om jeg kanskje var blant de sterkeste, så fikk jeg ikke listet meg av gårde.

Dermed runder Foss av en meget god første del av sesongen, som har gitt ham fjerdeplass i Volta ao Alentejo, fjerdeplass i Le Triptyque des Monts et Châteaux, syvendeplass i Gent-Wevelgem U23 og 14. plass i Flandern U23.

– Jeg har kjørt stabilt og bra. Nå er det hjem og nullstille litt før fokus inn mot etapperittene som kommer, sier Foss, som kjører Ronde de l’Isard neste.

Uno-X aktive underveis

Tom Pidcock (Storbritannia) var blant dem som angrep tidlig i rittet, men det første virkelige bruddet gikk først i etterkant av dagens andre stigning, Côte de Wanne. Der hadde Uno-X med Jonas Iversby Hvideberg i en gruppe på elleve ryttere.

De fikk på det meste et forsprang på tre minutter, men inn mot Côte de La Redoute gikk avstanden nedover. Der gikk det også angrep i både teten og i feltet. En ny firemannsgruppe ble dannet i tet, uten Iversby Hvideberg, mens Tobias Foss og Andreas Leknessund begge var blant de fremste i feltet over den ikoniske bakken. 

Inn i Côte d’Olne hadde hovedfeltet hentet inn Iversby Hvidebergs gruppe, mens de fire første over La Redoute fremdeles hadde en liten ledelse. Da hadde Uno-X kjørt hardt i feltet inn mot bakken for å minske avstanden, og med et angrep kom Tobias Foss og Viktor Verschaeve (Lotto Soudal U23) seg opp til teten.

Angrep fra Foss i nest siste bakke

Fartsøkningen deres sørget samtidig også for splittelse i tetgruppen og kun Theo Nonnez (Groupama-FDJ Continental) klarte umiddelbart å henge med Foss og Verschaeve. Inn mot den siste stigningen, Côte de Blegny, kom også Kevin Vermaerke (Hagens Berman Axeon) opp fra feltet.

Der ble Nonnez kjørt  av og inn mot mål var rapportene klare: Tobias Foss var den sterkeste. Foss, Verschaeve og Vermaerke kom samlet inn på den siste kilometeren med et forsprang på 30 sekunder ned til feltet.

Dermed var det de tre som skulle gjøre opp om seieren og i avslutningen var det Vermaerke som tok seieren foran Verschaeve og Foss.

Tagget med: , ,

Les også disse