I TOPPEN IGJEN: Tobias Foss. Foto: Jan Brychta/Uno-X Norwegian

Foss endte på fjerdeplass i Belgia: – Fantastisk kjøring av laget

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.04.19 16:27

Del på    

Nytt godt resultat for unggutten.

Etapperittet Le Triptyque des Monts et Châteaux ble avsluttet søndag, og etter å ha blitt nummer fire på lørdagens tempoetappe var Tobias Foss oppe på tredjeplass før siste dag.

Der var det ikke mer enn ni sekunder opp til danske Mikkel Bjerg og det skulle også bli et marginalt ritt. Underveis på den avsluttende etappen plukket Foss to bonussekunder, men det gjorde også Ian Garrison (nummer to i sammendraget), mens Thomas Pidcock (nummer fire i sammendraget før etappen) tok tre bonussekunder.

Dermed ledet Bjerg med to sekunder til Garrison, syv sekunder til Foss og ni sekunder til Pidcock før målgang. Der var det nye bonussekunder som skulle deles ut, og med de ti bonussekundene for seier var det fremdeles mye på spill.

I spurten var det Kaden Groves (SEG Academy Racing) som sikret seg sin andre etappeseier i rittet, mens Pidcock ble nummer to. Bjerg holdt dermed unna og tok seieren, mens Foss måtte se at de seks bonussekundene til Pidcock gjorde at briten passerte ham i sammendraget.

Foss endte med det på en fjerdeplass og viser igjen meget god form. Tidligere denne våren har han også blitt nummer fire sammenlagt i Volta ao Alentejo og nummer syv i Gent-Wevelgem U23.

– Nok et solid resultat fra både meg og lagets side. Vi kjører sykkelritt og prøver på de mulighetene vi har. Det er ikke helt min type ritt de som blir avgjort på bonussekunder, men vi prøvde og gjorde det beste ut av det. Nok en gang fantastisk kjøring av laget, så morsomt å sykle ritt, sier Foss til procycling.no.

I god form før Flandern U23

Helgens etapperitt brukes gjerne av de beste U23-rytterne som et etapperitt mellom U23-utgavene av Gent-Wevelgem (forrige helg) og Flandern rundt (neste helg), og har tidligere vinnere som Tom Dumoulin, Bob Jungels og Owain Doull på seierslisten. De to siste årene er det stortalentet Jasper Philipsen som har vunnet, som nå sykler sammen med Alexander Kristoff & co i UAE Team Emirates.

Nå ser Foss frem til neste helgs ritt.

– Personlig har jeg en veldig god trygghet på at jeg er blant de sterkeste på start, men tror også at laget gjennom sesongstarten har fått god trygghet på at vi er blant de sterkeste nasjonene på start, så vi gleder oss til Flandern og går inn i rittet med en god følelse alle mann.

Andreas Leknessund, nummer to i Gent-Wevelgem U23, gjorde også en god figur og ble nummer 16 sammenlagt etter å ha blitt nummer ti på tempoen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse