KLAR: Den tidligere Joker-duoen Skjerping og Markus Hoelgaard venter seg skarp motstand fra gamle lagkompiser i sesongdebuten. Foto: procycling.no

Forventer tøff motstand fra gamle lagkamerater

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 7.03.19 17:59

Del på    

Uno-X-rytterne Skjerping og Hoelgaard avslører høye ambisjoner før årets første etapperitt.

RHODOS (procycling.no): Med et allsidig mannskap til start kommer Uno-X Norwegian Development Team til sesongs første etapperitt med ambisjoner. I det tre etapper lange Tour of Rhodes sikter det norske laget høyt i sammendraget.

– Forberedelsene har gått bra. Vi har vært her i ganske mange dager allerede, og begynner å bli klar for å komme skikkelig i gang. Søndag var gøy, men det er dette som virkelig gjelder, sier lagets veteran Kristoffer Skjerping til procycling.no før rittet som starter fredag.

Mens forrige søndags sesongdebut i Rhodes Grand Prix var best beregnet til spurterne, står mer kuperte dager for tur denne helgen.

Særlig er det ventet at den andre etappen, med en tøff knekker opp til mål, vil være godt egnet til lagets antatt sterkeste kort i sammendraget, Markus Hoelgaard.

– Jeg tror det passer oss bedre, med tanke på det laget vi har her nede. Jeg tenker jo hardere, desto bedre, sier Hoelgaard til procycling.no.

– Det er som om jeg har designet den selv. Jeg ser frem til den etappen, sier den tidligere etappevinneren fra Tour Alsace og Circuit des Ardennes.

Foruten Hoelgaard og Skjerping stiller Uno-X med Torstein Træen, Anders Skaarseth, Erik Nordsæter Resell, Kristian Kulset og Jonas Abrahamsen.

I likhet med Skjerping har ei heller Hoelgaard syklet Tour of Rhodes tidligere. Deres nye lag slo imidlertid godt fra seg i fjorårets utgave, med etappeseier til Syver Wærsted, og andre- og tredjeplass sammenlagt til henholdsvis Træen og Wærsted.

– Målet i år er omtrent det samme. Vi sikter høyt opp i sammendraget, sier Hoelgaard.

Uno-X under lagpresentasjonen i Tour of Rhodes. Foto: Magnus Drivenes

Til start er også blant andre norske Joker Fuel of Norway, Bygdø IL og Team Oslofjord. På startlisten er det imidlertid ingen profflag, til forskjell fra i fjor, da det italienske prokontinentallaget Bardiani til tider dominerte.

­– Jeg tror det kan bli litt mer fritt fram, kanskje litt større sjanser for at brudd går inn, når man ikke har et klart lag til å ta ansvar, sier Skjerping mens han kontemplerer årets startliste.

– Nå kan de største lagene se på hverandre og et brudd gå av gårde. Litt som på søndag da (Joker-rytter) Ole (Forfang) var i brudd. Vi kan iallfall ikke bomme på slike brudd, det koster en del, sier Skjerping – med referanse til søndagens ritt da laget ikke fulgte med i timen da det avgjørende bruddet gikk i langesonen.

Joker Fuel of Norway under lagpresentasjonen i Tour of Rhodes. Foto: Magnus Drivenes

Respekt for ”gamlelaget”

Både Skjerping og Hoelgaard venter seg sterk motstand fra sitt felles eks-lag, Joker Fuel of Norway, som stiller med Henrik Evensen, Bjørn Tore Hoem, Ole Forfang, Andreas Vangstad, Fridtjof Røinås, Ludvik Holstad og den raske Herman Dahl.

­­– Joker er så klart veldig bra. De har spurtlaget sitt her, og det er kjipt å komme inn i spurten mot Herman (Dahl). Og de har mange andre gode. Uansett hvilken Joker-rytter du havner i brudd med, så er de veldig sterke og mange av dem ganske raske, sier Skjerping.

– For oss som har syklet på lag med dem, er de kompiser og det er kjekt hvis de gjør det bra. Men samtidig har vi lyst å vinne selv. Vi ødelegger heller ikke våre egne muligheter ved å kjøre dem inn. Hvis ikke vi vinner, så kan like godt Herman eller noen av de andre (Joker-rytterne) vinner, legger Hoelgaard til.

Tagget med: , , ,

Les også disse