GODE VENNTER FØR START: Rasmus Tiller fikk en uforbeholden beklagelse av Jarl Salomein før starten på dagens etappe. FOTO: Kjetil Rakkenes Anda, procycling.no

Her skværer syklistene opp før start

Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 12.08.16 12:38

Del på    

- Jeg angrer, sier belgisk kamphane.

MO I RANA (procycling.no): Det gikk fryktelig galt for Rasmus Tiller fra Team Ringeriks Kraft på torsdagens førsteetappe av Arctic Race of Norway.

Etter å ha gjennomgått undersøkelser på sykehuset, ble det ikke konstatert brudd og etter en god natt søvn, bestemte Tiller seg for å starte fredagens etappe.

– Han har sovet relativt godt og har ikke noen store smerter. Han kjenner det litt i høyre skuldre og har et par fingre som «sover» litt. Det gir litt utfordringer når man skal bak i lommen og hente ting, forteller sportsdirektør Leonard Snoeks til procycling.no.

Utover det sliter han med skrubbsår, men har planer om å trille greit gjennom etappen uten å blande seg inn i spurten i Sandnessjøen.

– Det vil nok være litt stivt, men vi setter en mann til å passe litt ekstra godt på ham. Kommer han seg gjennom er det nok mye bedre på lørdag, sier Snoeks.

Se den dramatiske velten i videoen under.

Regnet med beklagelse
Som TV-bildene viste etter den dramatiske velten, klasker Topsport Vlaanderen-rytter, Jarl Salomein til Tiller og beskylder han for velten.

Fredag forventet Snoeks at belgieren beklager seg overfor nordmannen.

– Jeg regner med at han kommer trillende bort før start og setter av et sekund til det. Det hadde hvertfall vi gjort. Jeg regner med at han skjønner at man ikke kommer langt uten å være litt ydmyk. Slik jeg ser det er det helt vanlig folkeskikk, sier Snoeks.

Likevel har han ingen sure miner mot den belgiske leiren, og skjønner at Salomein reagerte som han gjorde.

– Det er ikke akseptabelt å reagere slik, men i kampens hete er alle ryttere fulle av adrenalin. Jeg kan ikke klandre han, medgir Snoeks.

Derfor kommer ikke Ringeriks-laget til å legge inn protest eller bruke særlig mye mer energi på saken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Høy fart: Både Tiller og Salomein gikk kraftig ned da farten var over 70 kilometer i timen. Heldigvis kom de begge fra det uten store skader. Foto: ASO

Høy fart: Både Tiller og Salomein gikk kraftig ned da farten var over 70 kilometer i timen. Heldigvis kom de begge fra det uten store skader. Foto: ASO

Belgier angret
Før starten av etappen dukket også Salomein opp. Topsport-rytteren hadde selv vært på sykehuset og tatt røntgen av et hovent håndledd.

– Jeg skal gå bort til ham. Det har vært vanskelig for meg og jeg var full av adrenalin. I denne sesongen har jeg bare syklet 12 dager. Jeg har vært ute i 9 måneder etter en kneoperasjon, og dette var min første spurt denne sesongen. Jeg var så sint på meg selv. Jeg hadde planlagt å si unnskyld for det som skjedde. Jeg angrer på det. Alt da jeg skulle videre til hotellet så jeg etter ham, men jeg klarte ikke å finne ham. Jeg ringte hjem for å høre hva mannen het og hva slags nummer han hadde. Så planen min var hele veien å beklage, fortalte Salomein til procycling.no like før han fikk møte sin norske kollega.

Tiller var bandasjert over nesten hele venstrefoten, mens Salomein hadde fått teipet opp sin venstre arm.

Det var god stemning mellom de to og et pent oppmøte av pressefotografer.

Under gårsdagens avslutning var det Danilo Napolitano som var skyld i hendelsen, men rytterne ble raskt enige om å la den situasjonen fare:

– Det var hard kamp om plasseringene, så endret Napolitano linjen sin rett etter at han passerte målstreken. Så gikk velten, og det var ikke mulig å komme seg unna velten for min del. Sånn er sykkelsporten, sier Salomein.

Hell i uhell
Det så svært stygt ut for Tiller som ble slengt bortover asfalten i en fart på 70-75 kilometer i timen. Snoeks sier han er overrasket over at 20-åringen kom fra det uten brudd.

– Det er hell i uhellet. At han ikke knekker noe er helt utrolig. For oss er det jo litt flaks også at det skjer etter målstreken.

En åttendeplass i sitt første proffritt er intet mindre enn svært imponerende av den unge Ringeriks Kraft-rytteren. Nå er både ødelagt sykkel, tøy og hjelm skiftet ut slik at Tiller igjen kan stille på startstreken. Litt forslått, men klar for nye oppgaver.

ANGRENDE SYNDER: Jarl Salomein slo til Rasmus Tiller etter at unggutten uforskyldt gikk ned i velten like etter målpassering i Rognan. FOTO: Kjetil Rakkenes Anda, procycling.no

ANGRENDE SYNDER: Jarl Salomein slo til Rasmus Tiller etter at unggutten uforskyldt gikk ned i velten like etter målpassering i Rognan. FOTO: Kjetil Rakkenes Anda, procycling.no

Tagget med: , , ,

Les også disse