ET UNIKUM: Mathieu van der Poel viste virkelig høy klasse da han vant Amstel Gold Race første påskedag. (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

– Jeg fortsatte å kjøre på instinkt. Det ga meg seieren.

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 21.04.19 19:41

Del på    

Van der Poel kunne ikke tro at han klarte å vinne Amstel Gold Race.

(procycling.no): Mathieu van der Poel er den store snakkisen i sykkelverdenen for øyeblikket etter å ha foretatt en fantastisk avslutning av søndagens Amstel Gold Race.

Det så ut som om seieren sto mellom Jakob Fuglsang og Julian Alaphilippe, men dansken visste at han ikke hadde noe å stille opp med mot Alaphilippe på oppløpet. Dermed ville han ikke ta føringer da det viste seg at han ikke klarte å angripe fra franskmannen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Da åpnet det seg for de bak. Først kom Michal Kwiatkoski opp, og like bak ham kom sykkelkrossekpsressen tauende på ti ryttere. Da han bare vare ti-tjue meter bak trioen i tet, gikk Alaphilippe til, og det fungerte som et strålende opptrekk for Van der Poel som gikk til og vant.

– Utrolig. Jeg vet ikke hvordan jeg gjorde det. Jeg så ikke at vi hadde sjans på seieren for det var 300 meter igjen. Jeg så plutselig den ledende gruppen, det forventet jeg ikke, sa vinneren etter rittet til Sporza. 

Med dagens seier har Corendon Circus-rytteren en fantastisk rekke når det kommer til endagsritt. Sett bort fra Nokere Koerse, der han veltet like før mål, har han seier i GP Denain, fjerdeplass i Gent-Wevelgem, seier i Dwars Door Vlaanderen, fjerdeplass i Flandern rundt og to seire i Brabantse Pijl og Amstel Gold Race.

Nå har også storlagene tatt kontakt med 24-åringen i jakten på hans brennhete signatur.

Storlagene starter jakten på Van der Poel

Van der Poel har ikke noe voldsom erfaring fra landeveien, men er så sterk at han kan bruke mye unødvendige krefter og likevel vinne.

– I en slik klassiker ser man at det er veldig vanskelig for alle i finalen. Jeg fortsatte å kjøre på instinkt, og det ga meg seieren. Nå vil jeg først prøve å nyte dette. 

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Konkurrent «bare måpte»

En av dem som dro nytte til hardkjøret til Mathieu van der Poel, var Björg Lambrecht. Lotto Soudal-rytteren har vist god form den siste tiden og kjørte inn til en solid sjetteplass søndag etter å ha blitt noe hindret i spurten.

Han er stum av beundring for sin to år eldre konkurrent i Corendon Circus.

 – Jeg bare så på ham og måpte, smilte Lambrecht til Sporza etter rittet. 

– Han kjørte hele det siste strekket og vant spurten. Van der Poel er den beste, og det er nesten ingen grenser for ham. 

På spørsmål fra Sporza-journalisten om Van der Poel er fenomenal, ler han:

– Han er mer enn fenomenal.

 – Skjønte ikke hvorfor de plutselig begynte å juble i øret mitt

Lagkamerat av seierherren, Gianni Vermeersch, hjalp kapteinen sin frem til det var 45 kilometer igjen og han dro til med sitt første angrep for dagen.

Han trodde alt håp var ute etter å ha fått oppdateringer på radioen, men fikk seg en meget gledelig overraskelse da alt snudde på de siste hundremeterne.

– Det siste jeg fikk høre var at Mathieu var i en gruppe på over 50 sekunders avstand, og plutselig hører jeg jubel i øret. Vi skjønte ikke hvorfor, og så sa de at han hadde vunnet, sier Vermeersch til Sporza.

– Jeg så det etterpå på skjermen. Det var fantastisk. Jeg har ingen ord for dette, fortsetter han.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!