KJØLER SEG NED: Når gradestokken nærmer seg 40 grader, er det fint å ha vann tilgjengelig. Her kjøler Nathan Haas seg ned ved Katusha-campen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

– Det blir fortsatt sykkelritt, men med mindre heteslag

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.01.18 09:59

Del på    

Ekstremhete får Down Under-arrangøren til å ta grep.

(procycling.no): Januar er sommermåned i Australia, og det får det internasjonale proffsirkuset kjenne på kroppen hver måned.

– Hett der ute i dag. 42 grader i snitt og fem og en halv time på sykkelen. Ingenting for en blond danske, skriver Michael Valgren på Twitter.

25-åringen er lagkamerat med rittets eneste gjenværende nordmann, Truls Korsæth, etter at spurterne Kristoffer Halvorsen og Daniel Hoelgaard har veltet ut av rittet.

– Dårlig statistikk. Det har blitt en snakkis i feltet. Når velter nordmannen? fleiper lillehamringen overfor procycling.no.

Støtter avgjørelsen

Korsæth og de andre fikk onsdag beskjed av rittdirektør Mike Turtur om at torsdagen etappe blir kortet ned med totalt 26 kilometer på grunn av heten.

– Det tenker jeg er helt innafor, sier Korsæth.

– Det blir fortsatt sykkelritt, men med mindre heteslag, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PLACE YER BETS: Når skal den gjenværende nordmannen egentlig velte? Truls Korsæth drar en fleip etter at både Kristoffer Halvorsen og Daniel Hoelgaard har veltet i Australia. FOTO: (©TDWSport.com)

Det er igjen meldt over 40 grader når hovedfeltet skal ta seg fra Glenelg mot Victor Harbour.

I samråd med rytterrepresentant Adam Hansen (Lotto-Soudal) og UCI-komissæren var det enkelt avgjørelse å ta.

– Sikkerhet og velvære hos rytterne, tilskuerne og alle som er involvert i arrangementet vårt, er alltid viktigst, uttaler Turtur til rittets hjemmeside.

Greipel kjørt av i varmen

Etter at det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og rittarrangørene tidligere er blitt kritisert for ikke å vektlegge rytternes sikkerhet den nødvendige oppmerksomhet, innførte UCI en ekstremværsprotokoll for å gi arrangører et incitament for å ta slike problemstillinger på fullt alvor.

Avgjørelsen om å korte ned etappe 3 av årets Town Under samsvarer med den linjen.

Det er hjemmehåpet Caleb Ewan som sykler iført den okerfargete ledertrøya etter de første to etappene. 23-åringen fra Sydney leder sammendraget foran lagkompis Daryl Impey og Peter Sagan.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KJØRT AV: André Greipel ble et offer for varmen og aggressiv sykling fra konkurrentene. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Truls Korsæth ligger på en 99.-plass etter at han kom i mål seks minutter bak hovedfeltet natt til onsdag.

– Det var varmt i dag, sikkert rundt 40 grader ved målgang, kommenterer Korsæth.

Så langt har to relativt flate etapper blitt arrangert, men nattens etappe inneholdt Mount Barker Road som var utfordrende nok til at André Greipel (som inntil da satt i ledertrøya) ble kjørt av og tapte nesten sju og et halvt minutt.

PS: Arrangøren har også avlyst et familiearrangement i forbindelse med målgangen i Victor Harbour, men lar andre aktiviteter i forbindelse med WorldTour-rittet gå som normalt.

Tagget med: , ,

Les også disse