ØVERST: Damien Gaudin tronet øverst på resultatlisten i prologen i Skoda Tour du Luxembourg. Her fra da han vant Tro-Bro Leon tidligere i vår.

– Forrige uke var jeg så bitter at jeg ikke engang så det på TV

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.04.17 09:57

Del på    

Damien Gaudin «boikottet» Paris-Roubaix. Dro i stedet ut for å trene.

(procycling.no): – Jeg ville vise at Gaudin fortsatt var en sykkelrytter, uttalte Damien Gaudin etter å ha vunnet grusveiklassikeren Tro-Bro Léon.

Eller: Det andre Paris-Roubaix, som han selv kaller det.

Roleuren fra Beaupréau i Pays de la Loire har kanskje ikke noe stort sykkelnavn i Norge, men om du har hørt om ham – stammer det helt sikkert fra femteplassen han tok i Paris-Roubaix som Europcar-rytter.

Fabian Cancellara vant det året, mens Gaudin ble slått av Greg Van Avermaet og Niki Terpstra i spurten på velodromen.

Det var ikke lyn fra klar himmel da han blandet seg inn i kampen om podieplassene i Roubaix, heller. Han vant U23-utgaven av rittet i 2007, og hadde plasseringssifrene 24, 16 og 25 mellom 2009 og 2013.

Vervet seg til det franske forsvaret

Overgangen til Ag2r gikk dessverre ikke helt slik 30-åringen hadde planlagt.

Derfor tok han foran årets sesong steget ned til divisjon tre i Frankrike, til lille Armée de Terre. Som navnet peker på, er dette laget sponset av det franske forsvaret.

– I fjor høst fortalte jeg lagledelsen av Tro-Bro Léon ville bli vårt Paris-Roubaix i år, siden vi ikke kan sykle der (i Roubaix) som kontinentallag. Jeg er alltid best mot slutten av mars og i starten av april. Etter GP Denain på torsdag, fløy jeg rett til Brest for å forberede meg på samme måte jeg som hadde gjort foran Paris-Roubaix. Jeg kjørte igjennom alle de 180 kilometerne, forteller han i et intervju gjengitt av cyclingnews.com.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– JEG KAN FORTSATT VINNE ROUBAIX: Det er hit Damien Gaudin vil tilbake. Men foran årets sesong fikk han ikke fornyet kontrakten hos Ag2r, og tok i stedet steget ned til Armée de Terre.

Under mandagens krevende klassiker, kom han seg av gårde i brudd med Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) med hele 50 kilometer igjen til mål.

FDJ og Ag2r gjorde alt de maktet for å samle det for Arnaud Démare og Rudy Barbier mot slutten, men klarte aldri å hente de godt samarbeidende og kjøresterke duoen der framme.

Jublet som en gal mann

Gaudin jublet som en gal mann på oppløpet, da det ble klart at Backaert ikke var noen match for ham i spurten.

En vanvittig personlig oppreisning for en rytter som innrømmer at han var langt, langt nede i oppkjøringen til rittet.

Tro-Bro Léon er så rått det blir for ryttere på fransk kontinentalnivå, men Gaudin vet jo så altfor godt hvilket ritt han egentlig drømmer om å vinne:

– Sykling er en vanskelig idrett. Når du arbeider i skyggen, og ikke får noe igjen for det, da går det på nervene løs. I forrige uke var jeg så bitter at jeg ikke engang så på TV. Jeg dro heller ut og trente hardt, fordi jeg ønsket å vise at Gaudin fortsatt var en sykkelrytter. Det var ikke før utpå kvelden at jeg fikk med meg resultatene fra Paris-Roubaix, innrømmer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FEMTEPLASS: Er Gaudins bestenotering fra Paris-Roubaix. Det året vant Fabian Cancellara, foran Spe Vanmarcke – mens Gaudin, Greg Van Avermaet og Niki Terpstra gjorde opp om tredjeplassen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

På tross av at han både har vunnet prologen i Paris-Nice og GP Cholet-Pays de Loire (rittet fra hjemstedet hans) utroper han seieren i Tro-Bro Léon til karrierens vakreste.

Fortsatt lever drømmen om en dag å stå på podiet i Roubaix:

– Jeg har kommet på femteplass i Roubaix, og jeg kan stå på podiet der en dag. Jeg kan til og med vinne rittet, avslutter Gaudin.

PS: Kun 64 ryttere fullførte Tro-Bro Léon. Blant disse Carl Fredrik Hagen (Joker Icopal). Samtlige av hans lagkamerater, og i tillegg Daniel Hoelgaard og Sondre Holst Enger sto av.

Tagget med: , , , ,

Les også disse