GOD FORM: Ole Forfang viser god form like før VM. Her fra NM. Foto: Knut Andreas Lone, procycling.no

Forfang med topplassering i Belgia

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 10.09.17 11:20

Del på    

Inn med vinnerbruddet.

Da De Kustpijl endelig kom i gang lørdag ettermiddag, etter forsinkelser på grunn av en trafikkhendelse, kom angrepene raskt. Ole Forfang kom seg med i en gruppe på ni ryttere, og fikk senere også besøk av Carl Fredrik Hagen, da en gruppe på tolv ryttere støtet seg opp til det opprinnelige bruddet.

Bak satt også Anders Skaarseth i en mindre gruppe, men istedenfor at Skaarseth kom seg opp til lagkameratene, var det Hagen som måtte ned til Skaarseth. En punktering sørget for at han forsvant ut av tetgruppa, som også ble skåret ned til åtte ryttere. Der var fremdeles Forfang representert, og inn mot mål ble det klart at kampen om seieren stod mellom dem.

Nordmannen prøvde seg på en langspurt, men bruddkameratene til Forfang kom fort bakfra på de siste par hundre meterne, og hentet inn Joker-rytteren. Dermed ble det seier til Christophe Noppe (Sport-Vlaanderen), mens Forfang endte nede på en sjetteplass. Andreplassen gikk til Jelle Mannaerts (Tarteletto-Isorex), mens en så sterk rytter som Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) tok den siste plassen på pallen.

I det nærmest kermess-lignende rittet var det kun 32 ryttere som fullførte, med Anders Skaarseth (14. plass) og Carl Fredrik Hagen (30. plass, begge 44 sekunder bak) som de øvrige nordmennene som fullførte. I tillegg deltok Kristoffer Halvorsen, Adrian Aas Stien og Rasmus Fossum Tiller for Joker Icopal, mens Max Emil Kørner deltok for sitt belgiske lag, T.Palm-Pole Continental Wallon.

Forfang, Tiller, Skaarseth og Halvorsen er alle en del av U23-laget som skal representere Norge under VM i Bergen. Halvorsen stiller som regjerende verdensmester i øvelsen, og den Team Sky-klare syklisten får muligheten til å bli den første som forsvarer et U23-gull om han nok en gang lykkes den 22. september.

Tagget med: ,

Les også disse