TILBAKE PÅ TOPPEN: Ole Forfang slet tungt i fjor, men alt på vei inn mot sesongåpninga denne sesongen, visste han at formen var på vei tilbake. Her står han på podiet under Tour de Normandie i slutten av mars, et ritt han endte opp med å vinne sammenlagt. Foto: Joker Fuel of Norway

Forfang beholdt ledelsen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 29.03.19 17:15

Del på    

Marginene imot Trondsen.

(procycling.no): Etter gårsdagens bruddseier satt Ole Forfang (Joker Fuel of Norway) i den gule ledertrøyen etter fire av syv etapper, i det franske etapperittet Tour de Normandie.

På den femte etappen ventet rullende terreng, med to sløyfer rundt Bagnoles-de-l’Orne til å avslutte etappen. Etter drøyt 50 kilometer av den 172 kilometer lange etappen fikk dagens brudd gå.

ANNONSE: Følg sykkelsesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Med ledertrøyen i laget tok Joker Fuel of Norway ansvaret med å holde en fornuftig avstand opp til bruddet. Inn på de siste fem milene var avstanden rundt to minutter. Fra bruddet angrep etter hvert Barnabás Peák (SEG Racing Academy) og gikk av gårde alene.

Ungareren distanserte raskt sine bruddkompanjonger og det viste seg etter hvert at også feltet skulle få problemer. På de siste kilomterne nærmet de seg raskt, men til slutt kunne 20-åringen juble for seier.

Like bak spurtet lagkamerat Alberto Dainese inn til andreplass og sørget for ytterligere juble. I feltet satt Ole Forfang og forsvarte ledelsen.

– Føler etappeseier er innenfor rekkevidde

I feltet satt også Trond Håkon Trondsen, klar for å spurte om en topplassering. Team Coop-rytteren hadde allerede en fjerde- og sjetteplass fra de to første etappene og lå i god posisjon da spurten nærmet seg.

– Jeg følte meg veldig bra hele dagen og hadde egentlig mye å spurte med. Fikk veldig god hjelp av Håkon (Aalrust, red.anm.) til å komme meg frem og lå på hjulet til [Dainese] med 600 meter til mål, forteller han til procycling.no.

24-åringen ender imidlertid i en skvis like etter og mister momentum, og kommer seg aldri tilbake. Skuffet noterer han seg for en 12. plass på fredagens etappe.

– To sjanser til, føler du en etappeseier er innenfor rekkevidde?

– Det føler jeg absolutt, så vi fortsetter å jobbe for det!

– Skal gjøre alt vi kan

Forfang trillet over streken som 26. mann og har fremdeles en solid ledelse i sammendraget. Nummer to er Erik Nordsæter Resell (Uno-X), som ligger 18 sekunder bak, mens Arvid de Kleijn (Metec-TKH) er tredjemann på 31 sekunder.

Det ble imidlertid en veldig lang dag i front av feltet for Joker-rytterne.

– Jeg føler vi hadde bra kontroll! Det er hardt for gutta å taue hele dagen selvsagt, forteller Forfang.

Nå står to etapper mellom Joker-rytteren og sammenlagtseier i rittet, som den fjerde nordmannen i historien.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å forsvare. Det er absolutt ikke umulig.

ANNONSE: Følg sykkelsesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse