FOR EVIGHETEN: Denne kvartetten kommer aldri til å glemme U23-fellesstarten i Sandefjord. Fra venstre: Iver Skaarseth, Andreas Leknessund, U23-mester Torjus Sleen og Syver Wærsted. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

«Følte vi hadde såpass kontroll at vi kunne gå for tre på podiet»

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.06.18 12:06

Del på    

U23-fellesstarten fortalt i bilder.

SANDEFJORD (procycling.no): Har du tallmessig overtak, har du både en fair sjanse til å vinne – samtidig som du må tåle at mesteparten av ansvaret i hovedfeltet blir skuffet over på deg foran fellesstarten i U23-klassen.

Slik Joker-Icopal gjorde det i 2016 og 2017, var det nå Uno-X sin tur til å tapetsere podiet under NMs første dag i Sandefjord.

Les også: – Vi kjører egentlig perfekt i dag

Det er dog ingenting som går av seg selv. 

Uno-X viste fram solid lagånd, kollektiv styrke og taktisk kløkt, da de – runde for runde – greide å få hovedutfordrerne fra Joker-Icopal (Rasmus Tiller) og Håkon Lunder Aalrust (Team Coop) mer og mer over på defensiven.

Malte konkurrentene på defensiven

Det er nemlig ikke alltid at sykkelsporten dreier seg om hvem som er feltets aller sterkeste rytter den dagen. Det dreier seg om kollektiv styrke, smartness og samhandling.

Etter at Tiller selv valgte å trykke inn selvutløser-knappen dypt inne på sisterunden, våknet både Torjus Sleen og Syver Wærsted virkelig til liv. Sammenliknet med konkurrentene, hadde disse to fått en billig reise.

Nå åpenbar muligheten til å ta en skikkelig storeslem seg:

– Det var som jeg sa til Syver underveis, følte vi har såpass bra kontroll at vi går for tre stykker på podiet, så klarte vi det da, med meg, Iver og Syver. Så det var morsomt, fortalte en lykkelig Sleen etterpå.

Her er procycling.nos bilder fra U23-fellesstarten: