OFFENSIV: Carl Fredrik Hagen har en offensiv innstilling og føler seg bra før det drar seg til i årets siste WorldTour-ritt. Her fra årets Il Lombardia. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

– Følte jeg var blant de sterkeste i den korte bakken

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 19.10.19 12:08

Del på    

Nå ser Carl Fredrik Hagen frem til bakkeavslutning og tøffere terreng i Tour of Guangxi.

(procycling.no): Carl Fredrik Hagen viste nok en gang prov på styrke da han passerte toppen av den siste bakken på den tredje etappen av Tour of Guangxi som nummer fire.

Dessverre for nordmannens del var nedover og flatt de siste fem kilometerne, og det samlet seg til en spurt i et felt på snaue femti ryttere.

Der var Pascal Ackermann den raskeste. 

Hagen kom i mål som nummer 22.

Nå venter derimot tøffere terreng på de neste etappene. Spesielt søndagens etappe er hard. Da skal rytterne opp en 2.5 kilometer lang bakke der det er målgang på toppen. I bakken er det partier på opp mot 20 prosents stigning, og den går i trappetrinn. 

Den norske førsteårsproffen kommer tar med seg selvtillit inn i den avgjørende fasen av WorldTour-rittet.

– Det går fint. Det var godt å få tråkket litt i dag etter to superrolige dager. I går var nok min letteste etappe noen gang på sykkelen. Jeg følte meg veldig bra i dag. Jeg hadde også første skikkelig gode natt med søvn i natt, så kroppen er i vater. Jeg var fjerdemann over toppen siste gang og følte jeg var blant de sterkeste i den korte bakken, sier Hagen til procycling.no fra Kina etter den tredje etappen. 

– Ønsker å avslutte sesongen med et bra resultat

Det har vært en lang sesong for 27-åringen. Allerede i januar startet det med Tour Down Under, og siden den gang har det gått slag i slag. Samtidig har formen og resultatene blitt stadig bedre.

I Criterium du Dauphiné fikk han et lite gjennombrudd da han ble nummer to på en tøff fjelletappe, mens det definitive gjennombruddet kom med strålende kjøring i årets Vuelta a España. Tour of Guangxi blir 2019-sesongens siste ritt før blikket vendes mot 2020.

– Jeg gleder meg til i morgen. Jeg har lyst til å avslutte sesongen med et bra resultat, sier Hagen.

Lotto-Soudal-rytteren har ennå ikke helt satt seg inn i morgendagens målbakke ennå, men fryder seg over at det blir hardere enn bakken som ble forsert på lørdagens etappe.

– Den er mye tøffere enn i dag, i hvert fall. Også er det mål på toppen, så vi slipper å få de som er kjørt av tilbake igjen, sier Norges nye klatrehåp med et smil. 

– Vi har flere å spille på, men jeg skal bruke sjansen min om beina er normale, sier Hagen om rollefordelingen innad i Lotto-Soudal-laget. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!