KUNNE FEIRE: Pascal Ackermann tok omsider sin etappeseier i Gree-Tour of Guangxi. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Ackermann best i Kina

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 19.10.19 10:36

Del på    

Etter to andreplasser kunne tyskeren endelig juble.

(procycling.no): Gree-Tour of Guangxi har startet med to andreplasser for Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe). Det skulle vise seg at alle gode ting var tre for tyskeren.

For på den tredje etappen av det kinesiske WorldTour-rittet var tyskeren i den røde ledertrøya utilnærmelig i spurten.

Han ble plassert på hjulet til Matteo Trentin som fikk et opptrekk av sine lagkamerater. Med drøye to hundre meter igjen sparket Ackermann i gang spurten, og da var det aldri noen som helst tvil om hvem som skulle ta det. 

Bak ham fulgte UAE-rytteren Alexandr Riabushenko, mens Trentin tok tredjeplassen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Hagen og Eiking godt med

Etter to flate, innledende etapper var det en noe mer kupert rundløype som ble tatt i bruk lørdag. Underveis på runden var det en ganske kort, men tøff bakke, der det ble kjørt hardt ved flere anledninger.

Den siste gangen opp bakken var det mannen i klatretrøya, Guillaume Martin (Wanty Gobert), som passerte først. Bak ham fulgte Maximillian Schachmann (Bora-Hansgrohe), mens Carl Fredrik Hagen (Lotto-Soudal) også viste gode takter. 

Han var blant de første som passerte bakketoppen siste gang, kun drøye fem kilometer fra mål. Det ble derimot vanskelig å unngå at det noe reduserte feltet skulle samle seg og spurte om seieren.

Carl Fredrik Hagen syklet inn til en 22.plass på etappen, mens Odd Christian Eiking (Wanty-Gobert) fulgte like bak på en 25.plass. Det var kun 49 ryttere som fullførte på samme tid som Ackermann. 

De tre gjenværende etappene er vesentlig tøffere enn de som har vært hittil, og spesielt søndagens etappe blir interessant. Da skal rytterne opp en stupbratt avslutning de siste 1.4 kilometerne, etter å allerede ha klatret mye frem til det tidspunktet. Det kan passe både Eiking og Hagen godt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!