FOTO: Mario Stiehl, Tour of Norway

Flom truer Tour of Norway-etapper

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 11.05.18 11:57

Del på    

– Det er utfordrende å finne nye ruter, sier arrangøren.

(procycling.no): En snau uke før den åttende utgaven av Tour of Norway skaper værforhold og høy vannstand problemer for arrangøren. Flom i flere områder hvor årets etapper er planlagt å gå, sørger for at rittet må se seg om etter alternative ruter.

Åpningsetappen fra Svelvik til Horten 16.mai som strekker seg langs Drammenselven er spesielt utsatt. Siste etappe til Lillehammer, tett på Glomma, kan også bli gjenstand for løypeendringer tett opp mot rittstart.

– Prognosene vi har for første etappe sier at en del av Mjøndalen kommer til å ligge under vann og dermed ikke være farbar, sier Anders Linnestad, teknisk direktør i Tour of Norway.

– Dette kan medføre endringer i trafikkbildet som gjør at vi jobber vi med en alternativ sløyfe i Vestfold som vil bringe rittet inn på opprinnelig rute etterpå. Den nye sløyfen vil eventuelt være omtrent like lang som den opprinnelige, slik at vi holder oss på oppsatt tidskjema.

– Det er litt usikkert hvordan Glomma ser ut om en uke, og hvordan området i Gudbrandsdalslågen vil være. Det er høy vannstand tett på løypen på etappe fem. Derfor ser vi på alternative ruter der også. Det er utfordrende at vi nå plutselig må finne nye veier som funger i forhold til oppsatt skjema. Rutene har vi grundig befart og evaluert. Å måtte finne nye på kort varsel er ikke enkelt, sier Linnestad.

Arrangøren jobber tett med lokale myndigheter, vegvesen og politi. Selv om arbeidet er utfordrende tror Linnestad ikke at det blir nødvendig å avlyse noen av etappene.

– Hvis ikke prognosene og værutsiktene endrer seg dramatisk i løpet av de neste dagene, så er den ingen stor overhengende fare for å avlyse.

Startlisten

Årets Tour of Norway arrangeres i tidsrommet 16. – 20.mai, med målgang i Horten, Asker, Sarpsborg, Brumunddal og Lillehammer.

Den foreløpige startlisten viser at blant andre Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Kristoffer Halvorsen (Team Sky), Amund Grøndahl Jansen, Dylan Groenewegen (begge LottoNL-Jumbo), Sondre Holst Enger og August Jensen (Israel Cycling Academy) blir å finne på startstreken.

Det samme gjelder de norske kontinenttallagene Joker Icopal, Team Coop og UnoX Norwegian Development Team.

Tagget med:

Les også disse