LEGGER PRESSET OVER PÅ KONKURRENTEN: Adrian Gjølberg mener det ikke er opp til dem å "lage sykkelløp" førstkommende søndag. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

– Vi er flinke til å sykle om dagen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.06.18 08:00

Del på    

Men Gjølberg legger presset på Uno-X foran U23-starten.

(procycling.no): Henrik Evensen vant Ronde de l’Oise sammenlagt, mens Carl Fredrik Hagen tok sin første internasjonale seier under Tour du Jura Cycliste.

Rasmus Tiller vant prologen under Fredsrittet med den norske landslagstrøya på overkroppen.

Joker Icopal kan også si seg fornøyde med Tour of Norway-avslutningen på Lillehammer, mens opptakten til lagets gode periode startet med solide prestasjoner under franske endagsritt i forkant og fortsatte utover Tour de Bretagne.

Sportslig sett har Adrian Gjølberg mange grunner til å være fornøyd:

– Vi er flinke til å sykle om dagen, konstaterer han overfor procycling.no.

– Hva har skjedd? Henrik Evensen vinner massespurter?

– Henrik er en det har løsnet skikkelig for i det siste. Det er en selvtillitsgreie. Når det først løsner, så skjer det skikkelig. Han var bra i Bretagne også der han lå i brudd og var andremann sammenlagt etter den første dagen. Men så var det Herman Dahl som vant den spurten, så da ble det så han tauet mye i feltet for ham utover uka. Men den siste uka har vi virkelig fått se hvor mye det bor i ham, utdyper Gjølberg.

– Opp til dem å lage sykkelløp

Søndag står U23-fellesstarten på programmet. Et ritt Joker-Icopal har dominert stort under de siste utgavene.

Les også: – Bør være optimalt for Syver

Denne gangen er rollene likevel snudd. Gjølbergs mannskap har kun tre mann i aksjon, mot ni som hever lisens hos konkurrerende Uno-X Development Team.

– De har driti seg litt ut hvis de ikke vinner med ni mot tre. Nå blir det opp til dem å lage sykkelløp, og det passer oss greit, sier Gjølberg.

– Hva gjør maktbalansen med egne ambisjoner?

– Vi stiller til start for å vinne. Vi har rytteren som vant eliteklassen i fjor (Rasmus Tiller, vår anm.) på laget, da er det for dumt ikke å prøve og vinne. Men vi har ikke tallene på vår side.

– På en god dag kjører Tiller for fire mann

Rundløypa i Sandefjord kan enten passe for en puncheur eller også en litt slitesterk spurter.

Under Norgescupen i fjor var for eksempel Kristoffer Halvorsen på skuddhold av seier med sin fjerdeplass, mens det var et stort tidsgap fra sørlendingen og ned til femteplassen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GIKK TIL TOPPS I ELITEKLASSEN: På en god dag er det nesten ikke grenser for hva Rasmus Tiller er i stand til å gjøre. FOTO: Ned Alley / NTB scanpix

Det er to krevende motbakker på runden, i tillegg til småkupert, teknisk og hurtig terreng. Fordelt over ni runder blir dette en krevende U23-fellesstart.

– Det er en kjempebra løype for Rasmus Tiller. Jeg forventet et hardt ritt og det innbyr gjerne til mye støting. Det er ikke lange bakker, men en puncheurløype som bør passe oss bra. Jeg satt i bilen bak under Norgescupen i fjor og da var Henrik Evensen en rytter som gikk veldig bra.

– Status på Tiller nå?

– Han er veldig bra igjen, men har vært litt småsjuk etter Fredsrittet. I Tro-Bro Leon så du virkelig hva som bor i den gutten. Det er helt enormt. Han var også bra på en av de hardeste etappene i Bretagne, der han endte opp på andreplass. Når han har dagen kjører Rasmus for fire mann, sier Gjølberg og sender med det nok en lissepasning mot Uno-X laget.

Usikkerhet rundt Knotten

Joker Icopal har vind i seilene og i NM-sammenheng pleier det være de som har tallmessig overtall å spille på i finalen.

Ser man på hvordan årets mannskap er bygget opp, er det heller ikke U23-fokuset som gjør seg mest gjeldende.

Foruten Tiller er det Aksel Fischer Aasheim og Iver Johan Knotten som utgjør satsingen. Knotten har ikke kjørt mange ritt i år, og er et spørsmålstegn foran førstkommende søndag.

Uka etter vil bredden i mannskapet komme mer til sin rett. Det vet selvsagt Gjølberg også.

– Vi er 12 mann til start under eliterittet, og da skal vi lage skikkelig huskestue, lover sportsdirektøren i Joker-Icopal.