PASS DEG, SAGAN! Nå er Julian Alaphilippe klar for å gjøre unna debuten i Flandern rundt. Her er de to avbildet underveis i Amstel Gold Race. (Photo Pool NV by Luc Claessen/Getty Images)

Flere stjerner åpner 2020-sesongen i Argentina

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 11.11.19 18:34

Del på    

Sagan, Alaphilippe og Evenepoel blir å se i Vuelta a San Juan.

(procycling.no): I månedsskiftet januar/februar går Vuelta a San Juan. Syv etapper i Nord-Argentina er det som venter i sesongstarten for mange ryttere.

De avgjørende etappene i sammendraget vil bli fjellavslutningen til Alto Colorado og en 15 kilometer lang tempo.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Seks World Tour-lag tar turen til Argentina. Bora-Hansgrohe, Deceuninck-QuickStep, UAE Team Emirates, Israel Cycling Academy, Cofidis og Movistar.

Peter Sagan har de siste årene vært i Tour Down Under i Australia under sesongåpningen, men tar etter alt å dømme turen til Argentina for å delta i Vuelta a San Juan. Rittet er også verter for en av Sagans Gran Fondo-turer 30.januar.

I år debuterte Remco Evenepoel som seniorrytter i det argentinske rittet, og neste år tar han turen igjen. Den europeiske mesteren på tempo fyller tjue år dagen før rittet starter. Belgieren har hatt en strålende debutsesong, med flere store seire. Han åpnet med en niendeplass i San Juan i fjor, med en tredjeplass på tempoetappen som sitt beste etapperesultat.

I tillegg kommer kommer Evenepoels lagkamerat, Julian Alaphilippe. Franskmannen som herjet under vårsesongen og Tour de France i årets sesong, starter også sesongen i Vuelta a San Juan.

Deceuninck-QuickStep havnet i en PR-krise under årets ritt da Iljo Keisse poserte med en seksuell ladet positur bak en servitør som ønsket bilde med stjernene i det belgiske storlaget. Han ble kastet ut av rittet, og QuickStep svarte med å nekte å stille opp på podiumspliktene sine. 

Kastet ut av ritt etter upassende oppførsel